Suárez veu en la majoria absoluta l'aval per tirar endavant amb el macroabocador

L'alcalde de la FIC afirma que a la Ribera d'Ebre "no hi ha un conflicte social, sinó polític"

Antonio Suárez, en una imatge d'arxiu.
Antonio Suárez, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Roser Regolf
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:43h
Després d'uns mesos aparentment complicats, Antonio Suárez revalida la majoria absoluta a Riba-roja d'Ebre. La FIC Riba-roja, amb Suárez al capdavant de la llista, passarà a governar amb 6 regidors ‒un més que amb l'anterior legislatura de CiU‒ durant els pròxims quatre anys. La Federació d'Independents de Catalunya (FIC), sigles sota les quals s'ha presentat Suárez després de deixar el PDeCAT el passat mes d'abril, ha rebut el suport del 60,42% del cens electoral. "Estem molt satisfets amb els resultats. És un reconeixement a la feina feta en els últims 4 anys i una resposta cap a tot allò que ha hagut de patir el municipi estos mesos", ha declarat l'alcalde de Riba-roja.

Tot i la polèmica que hi va haver després que dones la llicència d'obres a l'abocador industrial ‒fet que també va comportar el seu cessament com a director territorial a les Terres de l'Ebre‒, sembla que els ciutadans del municipi han tornat a escollir Suárez respecte a la proposta socialista, que s'ha quedat amb un 36,31% dels vots i, per tant, amb només 3 regidors a l'oposició. L'alcalde però, creu que els resultats de les eleccions reflecteixen l'opinió de la ciutadania, i defensa que en esta darrera legislatura "ha posat els interessos del poble per sobre dels de partit o dels del país, amb tot el que això ha comportat".

Esta situació l'ha portat a crear-se enemics en el panorama polític i social ebrenc. Suárez però, ha afirmat que el problema no resideix en la gent del poble, ni tan sols de la comarca: "Si hagués detectat un posicionament molt negatiu per part del poble jo hauria fet aturar les màquines. A la comarca no hi ha un conflicte social, és un conflicte polític". La decisió de donar la benvinguda a l'abocador li ha costat també les desavinences amb el Govern, després que conseller de Territori, Damià Calvet, el cessés com a director dels serveis territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre per, tal com va afirmar Calvet, una "pèrdua de confiança".
 

Les obres de l'abocador de Riba-roja. Foto: ACN / Mar Rovira



A propòsit d'això, les manifestacions i contramanifestacions no s'han aturat en els últims mesos. Per una banda, la plataforma Riba-roja Decideix dona suport a l'actual alcalde i a la construcció de l'abocador, mentre que d'altres com Ribera Digna fa mesos que lluiten perquè el projecte no es desenvolupe amb èxit. 

"Han vingut persones de tota la Ribera d'Ebre a deixar el seu currículum sobre la taula per treballar a l'abocador", afegeix Suárez. Amb l'argument que el dipòsit de residus portarà llocs de feina a la comarca, el revalidat batlle de Riba-roja va signar el passat mes d'abril la llicència d'obres per iniciar la construcció del dipòsit de residus no perillosos. Ara, que la ciutadania l'ha tornat a escollir amb majoria absoluta, li han atorgat un "aval" perquè el projecte sigui, després de tot, una realitat amb la qual els ciutadans de la Ribera d'Ebre hauran de conviure.