Deltebre viurà la primera majoria absoluta en 36 anys amb Lluís Soler al capdavant

Joan Alginet, per la seua banda, ha retornat l'alé a Esquerra amb 5 regidors, i el gran derrotat és el Partit Socialista

Presentació de la candidatura d'Enlairem Deltebre, amb Lluís Soler al capdavant.
Presentació de la candidatura d'Enlairem Deltebre, amb Lluís Soler al capdavant. | Cedida
Redacció
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:51h
Feia 36 anys que Deltebre no veia una majoria absoluta, aleshores la única de la democràcia, aconseguida per l’independent Jesús Pérez Casanova. Aquell mateix any naixia el segon alcalde que aconseguiria la fita. Ha estat Lluís Soler, que amb la marca ‘Enlairem Deltebre’ -descartant la fòrmula Junts per Catalunya (Deltebre) amb què el Pdecat ha concorregut a la majoria de pobles-, tot un eslogan per a l’optimisme, s’ha convertit en el primer alcaldable de la història local en superar els 8 regidors des de llavors. Hi ho ha fet de llarg. Onze dels membres del seu equip ocuparan onze dels disset llocs disponibles al plenari.

Deltebre és el municipi més gran de la comarca on Junts obté l’absoluta. També l’ha aconseguit revalidar a l’Ampolla, amb idèntics resultats pel que fa a regidors que fa 4 anys, i l’Aldea, on Xavier Royo li ha fet el ‘sorpasso’ a Esquerra. Només hi ha una quarta victòria de la formació a la comarca, a la capital, Tortosa, tot i que a Meritxell Roigé li caldria un pacte per governar en majoria.



Amb este resultat tan contundent, Soler es rescaba-la a sí mateix del toc d’amargor que va col·lar-se en la seua victòria el 2015, quan només 89 vots van dixar-lo sense la majoria absoluta. Amb tot, ha governat amb més tranquil·litat que l’oposició republicana, que ha viscut una legislatura ben turbulenta, amb la renúncia a l’acta de regidor presentada per l’exalcalde Gervasi Aspa després de la guerra interna feta pública pel seu company de consistori Carles Aliau, que va acceptar incorporar-se al cartipàs de Soler, que no al govern, per gestionar la cartera de Diversificació i Planificació Industrial.

Vista la folgada victòria, no va ser una operació errònia. Cal destacar, però, el mèrit que també cal atorgar a Esquerra en haver sabut superar la crisi amb nota de la mà de Joan Alginet, que retorna l’alé a una Esquerra en hores molt baixes fins al punt que ha augmentat la representació municipal de dos regidors a cinc, i puja en 18 punts percentuals el suport del votant a la formació republicana. Serà el principal grup d’una oposició que es queda amb només un representant més al plenari, el regidor socialista Aleix Ferré. I és que el PSC és el gran derrotat dels comicis a Deltebre, en perdre quatre actes. Tampoc la CUP aconseguix representació esta vegada, perdent la seua única regidora i ni el PP, que no ha presentat llista (i tenia un regidor) ni Cs entren al nou consistori.