El 10% dels centres de culte ebrencs són evangèlics o islàmics

Mentre que a la Terra Alta les comunitats no catòliques representen poc més del 2% sobre el total, al Montsià aquest percentatge s'eleva fins al 34%.

per Redacció , Tortosa, 13 de febrer de 2014 a les 19:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 85% dels centres de culte que hi ha a les Terres de l’Ebre són catòlics, el gruix dels més de 200 que hi ha al territori. Però en els darrers anys, els centres que més han crescut en nombre, setze en total habilitats des del 2007, són els evangèlics i els islàmics. La presència d'estes confessions representen un 6% del total en el primer cas i un 4% en el segon. La presència de les minories religioses, però, és força irregular en les diferents comarques. Així, mentre que a la Terra Alta les comunitats no catòliques representen poc més del 2% sobre el total, al Montsià aquest percentatge s'eleva fins al 34%.

Són algunes de les dades que ha posat sobre la taula avui el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, el qual s'ha reunit per primera vegada amb representants de la Comunitat de la Mesquita 'Al Fath' de Tortosa i de la Comunitat Islàmica de Roquetes. A la reunió han assistit cinc representants musulmans, entre els quals Ali Briki Bkiri, per part d'Al Fath, i Brahim Nasseredine, per part de la de Roquetes; a més de Mohamed Ait Abou, mediador de l'Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI), que va participar en la negociació per al trasllat de la mesquita.


En presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i la directora territorial del Departament de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l'Ebre, Rosa Peig, Enric Vendrell ha tramès la seva felicitació per l'acord conjunt a què van arribar per reubicar la mesquita. "La Generalitat felicita la comunitat musulmana de Tortosa i Roquetes per haver aconseguit consensuar la reubicació de l'auditori, cosa que no passa a tot arreu. Per això poso com a exemple a Tortosa. Volem viure les religions amb normalitat, quelcom que implica al Govern però també a les diferents comunitats, com heu estat capaços de fer vosaltres i l'alcalde Ferran Bel", a afirmat Vendrell.

Els musulmans han explicat també que les comunitats que representen gaudeixen d'una gran diversitat, tant de procedència geogràfica i com de pràctica religiosa, i que malgrat les diferències han volgut i han pogut trobar punts en comú fins assolir l'èxit de la reubicació de la mesquita. En acabar la reunió, han fet una visita conjunta al nou oratori islàmic, situat al Polígon Pla de l'Estació, carrer La Nou, 4-6, de Tortosa, que serà inaugurat properament.


Cursos formatius a Tortosa, al març

Este hivern, la direcció general d’Afers Religiosos ha impartit oferint cursos formatius a personal de la Generalitat també oberts al de l’Administració local amb el doble objectiu de donar a conèixer la diversitat religiosa a Catalunya i de facilitar eines i criteris per a una gestió adequada d'aquesta diversitat. Després dels cursos oferts a Barcelona, Tarragona i Girona, es faran al febrer a Lleida i al mes de març a Tortosa (previstos pels dies 11, 13, 18 i 20, de 10.00 h a 14.00, a la seu dels Serveis Territorials al Palau Oliver de Boteller).
 

 

Participació