​S'inicien les converses entre JxCat i PSC per cosir el pacte a la Diputació i desbancar a ERC

Els dos partits volen reeditar l'acord que els permeti prendre la presidència als republicans

Un ple de la Diputació de Tarragona, en una imatge d'arxiu.
Un ple de la Diputació de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:16h
PSC i JxCat han iniciat converses per a reeditar el pacte de govern a la Diputació de Tarragona per aconseguir deixar enrere la victòria d'ERC a l'ens supramunicipal. Els republicans van obtenir 11 dels 27 diputats -quatre més que en l'anterior mandat-. Els dos partits han engegat la maquinària per poder desbancar a ERC de la presidència, segons avança el Diari Més.

Este pas endavant de les dues formacions posaria un cop més entre l'espasa i la paret la relació del partit de Carles Puigdemont, que pactaria amb un dels partits del 155, que governa a l'Estat i de qui diuen que no vol diàleg. Estes diferències sembla que quedarien salvades amb la presidència de l'ens, que ja va aconseguir fa quatre anys Josep Poblet, gràcies a este pacte a dues bandes.

ERC haurà d'estar atenta als passos que facin els dos partits en els pròxims dies. La seua victòria, molt allunyada de la majoria absoluta la deixa en una situació complicada. Els republicans han obtingut 11 diputats, JxCat 8, el PSC 7 i Cs que manté el que tenia. PP i la CUP perden la seva representació en aquest ens supramunicipal.