L'Ametlla de Mar tindrà per primer cop una majoria absoluta d'ERC a l'Ajuntament

Encapçalats per Jordi Gaseni, els republicans passen de quatre a set regidors al consistori calero

Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:03h
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. | Cedida
Esquerra Republicana aconsegueix per primer cop entrar a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar amb majoria absoluta. La candidatura encapçalada per Jordi Gaseni ha aconseguit  1.418 vots i obté set regidors. Esta victòria representa unes xifres històriques per ERC, ja que sumen més de 450 vots respecte a les anteriors eleccions municipals. És el primer cop des que la democràcia va arribar als ajuntaments que els d'esquerra guanyen les municipals. A l'oposició es queda Junts amb un regidor menys, mentre que Entesa i Ciutadans en sumen un cadascú. D'altra banda, la candidatura presentada per Compromís no ha obtingut cap regidor i es quedaria fora del plenari municipal. 

Des de l'oposició, Junts per l'Ametlla han perdut prop de 100 vots, el que els fa perdre un regidor. Durant els pròxims quatre anys comptaran només amb quatre regidors al saló de plens. La tercera força política, Entesa per la Cala, amb únicament Antonio Espuny com a regidor al plenari, ja que Maria Marsal s’ha quedat a 5 vots de revalidar el seu escó.

D'altra banda, un dels partits que s'estrena al ple de l'Ametlla és Ciutadans. Amb 238 vots, els taronja incorporaran un regidor al consistori calero, mentre que Compromís i Podem per la Cala no comptaran amb representació als plens durant els pròxims quatre anys. 

Seguint la tendència, al col·legi electoral de l'Institut Candelera també es va registrar una participació superior als anteriors comicis, on un 68% del cens electoral va exercir el seu dret a vot a l'Institut Mare de Déu de la Candelera.