RIBERA D’EBRE JxCat revalida la majoria absoluta a Móra d’Ebre i ERC l’obté a Móra la Nova

A Flix Esquerra revalida també la majoria absoluta mentre que a Ascó els independents de Miquel Àngel Ribes s'erixigen com a força guanyadora

Joan Piñol, en el moment de dipositar el seu vot a Móra d'Ebre.
Joan Piñol, en el moment de dipositar el seu vot a Móra d'Ebre. | Cedida
Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:20h


Joan Piñol ha pogut revalidar la majoria absoluta a Móra d’Ebre al capdavant del Junts per Catalunya, assolint de nou l’aval dels votants gairebé sense despentinar-se respecte a ara fa quatre anys. De fet, manté els 7 regidors i pràcticament els mateixos vots, si bé és cert que en termes percentuals ha caigut en set punts. Esquerra ha perdut un dels 3 regidors que tenia a la capital de la Ribera d’Ebre i es queda en 2, els mateixos que el PSC. Entren al plenari morenc Fem Poble-Amunt, amb un regidor, i Tots i totes per Móra, mentre que el PP perd la representació que tenia.

També la ciutadania de Móra la Nova ha avalat la tasca del govern municipal que ha estat al front de l’alcaldia els darrer 4 anys, atorgant la majoria absoluta a Esquerra amb Francesc Xavier Moliné com a alcaldable. El PSC tamnbé ha augmentat representació en detriment de Junts, que perd dos regidors.

Esquerra revalida també a Flix la victòria per majoria absoluta amb Francesc Barbero al capdavant amb 7 regidors, mentre Junts es queda amb els dos regidors que tenia. UPF-CP i CF-Amunt obtenen un regidor cadascun.

A Ascó, els independents amb Miquel Àngel Ribes s’han erigit com a força guanyadora en vots, amb 3 regidors, els mateixos que Esquerra, que augmenta significativament la representació d’un regidor que tenia. També els soicialistes de Tot per Ascó-Candidatura de Progrés obtenen representació, un regidor. Arrelem-Agrupació d’electors tindrà també un regidor a l’ajuntament asconenc i els independents Ascó FIC cmpletaran un plenari del que queda dfora Junts per Catalunya, amb la patacada important de passar de 4 regidors a cap.