​BAIX EBRE Roigé guanya a Tortosa, a Deltebre, Lluís Soler aconsegueix la majoria absoluta

L'advocat Xavier Faura no aconegueix aixecar el projecte amb què prometia construir una majoria independentista d'esquerres

Meritxell Roigé en un míting de campanya
Meritxell Roigé en un míting de campanya
Sofia Cabanes
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:49h


No ho tenia fàcil, però tot i el desgast i la marxa del que havia estat alcalde en els darrers 10 anys, Ferran Bel, Meritxell Roigé ha aguantat el pols i s’ha emportat la victòria en les eleccions municipals d’este 26 de maig. Ha perdut un regidor respecte el 2015, i es queda amb 7. Malgrat això, Roigé no ha amagat que es tracta d’un bon resultat per a la seua formació: “Estem molt contents, era un moment molt complicat, però hem aconseguit guanyar. Hem guanyat en una diferència de 1.200 vots respecte la segona formació. Seguirem treballant i construint una ciutat forta”, ha afirmat pocs minuts després que el recompte ja arribés pràcticament al 100% escrutat.

La segona força més votada ha estat Movem Tortosa, el projecte liderat per Jordi Jordan, que ha ampliat els seus suports i ha aconseguit 5 regidors. “Pensem que el missatge del canvi és avui, una altra vegada, com fa 4 anys, el que hi ha hagut a la nostra ciutat. Ara caldrà veure si els partits que parlaven de canvi realment hi aposten i donen suport a la primera força d’esquerres, Movem Tortosa”, ha manifestat Jordan minuts després de la mitjanit.

Meritxell Roigé en un míting de campanya


Qui prometia fer ombra al projecte de Roigé, l’advocat Xavier Faura, no ha pogut fer més que revalidar els 4 regidors que ja va aconseguir Josep Felip Monclús al 2015. Però sumats als 3 regidors que ha tornat a aconseguir el PSC podrien conformar una majoria progressista a la capital del Baix Ebre. “És un mal dia per fer estes valoracions. Païm els resultats i seiem. Volem tenir uns dies per reflexionar i veure com emprenem això”, ha afirmat Xavier Faura. Per la seua banda, el candidat del PSC, Enric Roig no ha tancat portes a parlar amb tothom: "el que podem dir és que la configuració del ple es queda més o menys igual. Els partits independentistes sumen majoria. No ens pertoca a nosaltres dir qui serà l'alcalde, hem tret el resultat que hem tret. No tanquem portes a res estem a disposició de la ciutadania"

Caldrà veure doncs, si es torna a revalidar el pacte que es va acabar conformant la passada legislatura entre JuntsxCatalunya i ERC o si Jordan aconsegueix tancar un pacte alternatiu.
Un altre dels titulars de la nit a Tortosa ha estat l’entrada de Cs al ple municipal per primer cop, amb un regidor. Per la seua banda, la CUP mantindrà també el seu regidor el consistori.

 
Lluís Soler “enlaira” Deltebre cap a la majoria absoluta
Qui lluny del desgast ha vist reforçat el seu projecte ha estat Lluís Soler a Deltebre qui ha aconseguit una àmplia majoria absoluta. A través de la marca ‘Enlaire’m Deltebre’ (JuntsxCat) l’equip de Soler ha sabut capitalitzar la feina feta en els darrers 4  al municipi, on, entre d’altres, ha sabut renovar i reforçar una imatge nova del poble. Soler ha passat de 8 a 11 regidors.

Lluny ha quedat qui s’havia posicionat com l’únic candidat capaç de fer-li ombra, Joan Alginet (Més Deltebre) que ha obtingut 5 regidors i malgrat haver gairebé triplicat els resultats de la marca associada a ERC, s’haurà de conformar en ser el cap de l’oposició els propers 4 anys.

Al marge d’estes dues formacions, només el PSC ha estat capaç d’obtenir representació, amb 1 regidor. Un altra dels titulars de la nit a Deltebre és que la CUP, que en les passades eleccions havia exercit una oposició molt activa, queda fora del consistori.

 
Jordi Gaseni, també majoria absoluta
Qui també ha aconseguit una àmplia majoria absoluta ha estat Jordi Gaseni a l’Ametlla de Mar. Si fa 4 anys va ser necessari un pacte per desbancar la força més votada (CiU), ara ERC passa de 4 a 7 regidors