​MONTSIÀ ERC arrasa amb majories històriques a Amposta i la Ràpita

Adam Tomàs obté 16 regidors a la capital del Montsià, mentre Josep Caparrós aconsegueix una majoria que no es donava des del 2003 al municipi |A Alcanar Joan Roig també amplia la majoria republicana

Adam Tomàs atenent els mitjans de comunicació en la nit electoral
Adam Tomàs atenent els mitjans de comunicació en la nit electoral | Cedida
Sofia Cabanes
26 de maig del 2019
Actualitzat el 27 de maig a les 10:53h

Si fa 4 anys Esquerra d’Amposta escombrava 28 anys d’hegemonia de l’antiga CiU el que ha fet este  diumenge ha estat redoblar un domini incontestable que l’ha catapultat cap una majoria sense precedents. Adam Tomàs tornarà a ser alcalde, esta vegada, amb 16 regidors, 5 més que en els anteriors comicis i deixa el ple municipal únicament amb 5 regidors a l’oposició, 2 per a Som Amposta, 2 per al PSC i 1 per a Junts x Amposta.

Poc abans de les 23 de la nit Adam Tomàs ha sortit a donar la dada: “16 regidors, 6.102 vots”, afirmava amb cara, encara de desconcert. “És de justícia fer reconeixement a tots els regidors. S’han deixat la pell. Evidentment gràcies a tots els ampostins i ampostines que ens han fet confiança. Som conscients que si fa 4 anys vam dir que gestionaríem la majoria de forma responsable, la responsabilitat ara és més gran. És un resultat històric. Crec que Amposta s’ha convertit en la capital republicana del país.  Vull felicitar als altres partits polítics”.
Si el gran titular de la nit a Amposta és este resultat incontestable, l’altre és, sens dubte, la patacada sense pal·liatius que ha rebut el partit que aspirava, com a mínim, a ser alternativa de Govern, Juntsx Amposta, que ha passat en poc més de 4 anys de perdre el domini de la ciutat a ser la força menys votada. El projecte renovador liderat per Manel Masià no ha tingut seguiment per part dels votants i l’han deixat amb un únic regidor.
L’únic que puja en suports després d’Esquerra és la proposta de l’exregidor de Plataforma x Catalunya, Garmán Císcar, que en estos comicis presentava el projecte propi Som Amposta i que ha aconseguit 2 regidors. El PSC manté els 2 regidors que ja havia obtingut Francesc Miró en els anteriors comicis.

Majoria absoluta també a la Ràpita

Un altre dels focus de la nit es situava a la Ràpita, on ERC també ho tenia tot de cara per ampliar suports. Josep Caparrós no ha defraudat i ha obtingut una majoria absoluta que també és històrica al  segon municipi del Montsià en nombre d’habitants. Ens hauríem de remuntar al 2003 per trobar una majoria absoluta com l’actual d’ERC, quan Miquel Alonso amb la candidatura del PSC va aconseguir 10 regidors. Així, Esquerra la Ràpita ha obtingut 10 regidors, molt enrere queda JuntsxlaRàpita amb 3. Més Ràpita aguantara amb 2 regidors, els mateixos que el PSC. A la Ràpita es presentaven fins a 8 formacions polítiques. De fet, era el municipi de les Terres de l’Ebre, juntament amb Tortosa, on més partits es presentaven. Fora del ple s’ha quedat Àlex Cervera (Primàries Catalunya), Movem la Ràpita, Ciutadans i Podem.

Victòria republicana incontestable també a Alcanar

Alcanar també ha ampliat la seua majoria republicana. Després del relleu de qui havia estat alcalde en els darrers mandats, Alfons Montserrat, Joan Roig ha estat capaç d’ampliar la majoria amb 2 regidors més. Passa de 7 a 9. A l’oposició es queda la CUP (1), JuntsxAlcanar (1), Desperta’t Alcanar (1) i PSC (1).