Torna la tensió entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària de la piscina de la Sénia

El consistori ha contestat al comunicat emès per l'empresa i obre les portes al diàleg per aclarir la situació

Imatge de la piscina exterior de la Sénia.
Imatge de la piscina exterior de la Sénia. | Cedida
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:27h
La tensió entre l'Ajuntament de la Sénia i l'empresa Lleuregest Serveis Esportius S.L, fins fa uns mesos encarregada de la gestió de les instal·lacions esportives, seguix després de la recent obertura de la piscina per part del consistori. Després que l'empresa emetés fa unes hores un dur comunicat atacant l'equip de Govern senienc, ara l'Ajuntament ha respost amb arguments i una oferta a crear ponts de diàleg per no allargar més la tensió entre les dos entitats. "Rebutgem entrar en qualsevol conflicte i deixem la porta oberta a qualsevol diàleg per esclarir la situació", han signat des de l'Ajuntament.

Des de l'Ajuntament afirmen que han estat treballant per restablir el servei públic amb l'objectiu de trobar la millor solució tant per a l'empresa, com per al consistori i els usuaris. Enfront l'acusació de mala comunicació, l'Ajuntament ha afirmat que ha estat sempre recíproca: "És per aquest motiu que l'entesa entre les dues parts ha fet que totes les visites i comunicacions que ha portat a terme l'ajuntament per al control del servei s'hagin fet de forma habitual i coordinada entre els Serveis Municipals i el personal de Lleuregest", han assenyalat des de l'Ajuntament. Així i tot, des del consistori també volen recordar la seua col·laboració aprovant pel Ple "una modificació de preus a petició de l'empresa, la qual cosa representava l'equilibri econòmic".

Però estos acords comencen a trencar-se a finals de l'any passat, "atesa la quantitat de queixes manifestades pels usuaris, proveïdors i alguns treballadors què la gestió del servei no s'estava efectuant en condicions òptimes ni d'acord amb el contracte signat", a això falta sumar que "l'empresa concessionària l'estiu del 2018 proposà una injecció de diners públics que legalment no es podia assumir per part de l'Ajuntament", diuen des del consistori. És així com s'inicien els procediments amb l'assessorament jurídic dels advocats municipals i de la Diputació de Tarragona per resoldre la situació. Una informació que segons l'Ajuntament de la Sénia es va comunicar a l'Assemblea informativa del passat 15 de febrer.

La reobertura sota titularitat municipal
Un cop l'empresa decideix tancar "sobtadament" les instal·lacions esportives, l'Ajuntament va intervenir per tornar-les a posar en marxa el passat 2 de maig. Una reobertura però, que des de l'ajuntament asseguren que es va haver de fer partint del no-res: "davant les peticions de l'ajuntament de traspàs de la informació necessària l'empresa mai ha facilitat cap dada i ha tallat de forma premeditada qualsevol via de comunicació, per això s'han hagut d'iniciar tots els tràmits pertinents des de zero, des de la contractació de personal a l'arranjament d'instal·lacions, i que encara s'estan duent a terme".

A hores d'ara, gestionada per l'Ajuntament de la Sénia, i a menys de deu dies de complir un mes de l'obertura, la piscina municipal ja compta amb 400 socis.