La CUP Tortosa reclama solucions per al nucli antic

El partit proposa crear un pla de rehabilitació per al barri del Castell, Santa Clara i el Rastre

Els membres de la CUP Tortosa han realitzat una roda de premsa al nucli antic.
Els membres de la CUP Tortosa han realitzat una roda de premsa al nucli antic. | Cedida
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:38h
La CUP Tortosa reclama solucions urgents per al nucli antic. Els anticapitalistes proposen que s'inverteixi més pressupost en alguns barris actualment deteriorats, com és el cas del barri del Castell. "El barri del Castell ha estat el centre de diferents propostes de plans de rehabilitació en els últims anys durant els governs del PdeCat amb el suport d'ERC. Ja l'any 2009, es parlava que les obres estarien acabades abans de finalitzar el 2018, i on l'Ajuntament ja comptava amb un pressupost en el Pla d'Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona. Tot i això veiem com aquestes millores no acaben d'arribar", apunten des del partit. Al barri del Castell també hi afegeixen Santa Clara, el Rastre o el carrer Montcada, que afirmen que "necessiten una diagnosi i actuacions". La partida dedicada a la rehabilitació d'edificis del nucli antic és de 60.000 €, adjudicada per a la rehabilitació de façanes.

Segons la CUP, "les prioritats de l'Ajuntament són les d'un model de creixement extensiu, on es prioritzen edificis de luxe que no fan més que afavorir l'abandonament del nucli antic, el que suposa apostar per un model de ciutat on les grans superfícies surten beneficiades en depriment del comerç de proximitat". És per estos motius que plantegen, que des de la Candidatura d'Unió Popular creuen que és necessari crear "un agent comunitari" que ajude a la ciutadania a tramitar les ajudes necessàries i constituir les comunitats de veïnes o propietàries. A més de desenvolupar També un pla de diagnosi de l'estat dels edificis del nucli antic per evitar nous enfonsaments.

Habitatges de lloguer social
Una altra de les propostes de la CUP és que l'Ajuntament, amb la col·laboració de les altres entitats com la Diputació o la Generalitat, sigui "un agent actiu a l'hora de comprar i rehabilitar els edificis, de caràcter públic i municipal, i destinar-los a lloguers socials". Una aposta a llarg termini que afirmen que "no pot esperar més", i que s'afegiria a altres accions com crear activitats d'estiu per a "retornar la vida" al nucli antic.