El Festival mónFILMAT s'expandix per diverses poblacions ebrenques

El festival de cinema d’autor comptarà este any amb projeccions a Amposta, el Poblenou i la Ràpita

Anterior edició de monFilmat a Lo Pati d'Amposta.
Anterior edició de monFilmat a Lo Pati d'Amposta. | Cedida
Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:17h
El cinema d'autor torna a les Terres de l'Ebre per celebrar la quarta edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT, que impulsa Lo Pati. Este any però, una de les principals novetats és que el Festival creix per diferents pobles del Delta. Fins ara els espais de projecció havien estat el Casino Recreatiu i a la plaça de Lo Pati, a Amposta, i ara s'hi sumen tres espais més: el pati exterior del Col·legi Carles III de Sant Carles de la Ràpita, el centre del Poblenou del Delta i l'antic cinema Oscar Palace d'Amposta.

"Un dels objectius de mónFILMAT és recuperar la vessant social de veure cinema com un fet col·lectiu, per això creiem que és important buscar espais que poden tenir una certa càrrega simbòlica per als espectadors com un antic cinema", han apuntat des de l'organització del festival.

Una altra novetat important és la creació de la secció mónFESTIVAL, que naix a partir dels vincles amb un altre certamen, el Festival Kunturñawi de l'Equador. Estos vincles permetran poder veure dins el marc de mónFILMAT algun dels films premiats del certamen que se celebra des de fa set anys a la regió equatoriana de Chimborazo i on no és difícil trobar films on el paisatge té un pes especial.

En l'edició d'enguany de mónFILMAT s'han presentat més 300 curtmetratges, dels quals l'organització n'ha seleccionat 26. Provinents d'Argentina, França, Brasil, Catalunya, o la Xina, els vídeos es projectaran del 29 de juny al 7 de juliol, en el marc del festival. Dos caps de setmana consecutius en què es podran veure més d'una desena de llargmetratges i que este any comptarà amb invitats com Manel Raga i Pau Itarte, Lucia Alemany, Isabel Hierro i Javi Araguz, i Marta Viña, tots ells artistes amb vincles a les Terres de l'Ebre que els han fet desenvolupar diferents projectes creatius.