Els alcaldables ebrencs d'ERC fan pinya per defensar el futur del Delta

Els set candidats s'han compromès a treballar per donar suport a la Taula de Consens del Delta

Els candidats d'ERC dels diferents municipis ebrencs s'han reunit este matí a l'Aldea.
Els candidats d'ERC dels diferents municipis ebrencs s'han reunit este matí a l'Aldea. | Cedida
R. R.
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:29h
Els candidats a l'alcaldia de set municipis del Delta de l'Ebre unixen forces per defensar el riu i el delta. Ho han fet mitjançant el manifest "Per un delta republicà", que han signat este dimarts a l'Ermita de l'Aldea. Són els alcaldables Simon Falcó, de l'Aldea; Antonio Galve de l'Ampolla; Adam Tomàs d'Amposta; Josep Antoni Navarro per Camarles; Joan Alginet, candidat per Deltebre; Josep Caparrós de la Ràpita; i Joan Bertomeu, que es presenta per Sant Jaume d'Enveja.

L'actual alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha dit que "volem defensar el Delta, cuidar-lo, mantenir al màxim possible la seva morfologia i, sobretot, garantir el futur de les persones que hi viuen i que volen venir a viure al territori sense hipotecar-lo". Entre els decàlegs que conformen el document, hi destaca el compromís per seguir lluitant per tenir més sediments i un cabal sostenible del riu, a més d'apostar per donar ple suport a la Taula de Consens del Delta.

El document també recull altres punts com, per exemple, incrementar les actuacions per aturar les espècies invasores, treballar de manera coordinada amb els moviments socials, realitzar accions que donin valor afegit al territori o reclamar la finalització de l'Anell Viari del Delta i camí de guarda de la Badia dels Alfacs. Precisament en el turisme és un dels aspectes en el qual també volen centrar-se, alhora que també inclouen que defensaran la cultura popular i tradicional i treballaran per revertir la situació de zona d'inundabilitat del Delta. Els candidats també han destacat que s'esforçaran per ampliar la base social que aposte per la República Catalana