La CHE reduïx el desembassament puntual al tram final de l'Ebre contra les algues per les baixes reserves als pantans

L'operació tindrà lloc este dimarts i es preveu una única punta de 1.200 metres cúbics per segon durant una mica més d'hora i mitja

per Redacció , Flix, 13 de maig de 2019 a les 18:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) efectuarà este dimarts al migdia l'habitual desembassament del sistema Mequinensa-Riba-roja-Flix de primavera reduint la seua intensitat i durada per l'escassetat de reserves d'aigua als pantans. Si bé, habitualment, es programen diverses crescudes al llarg de la jornada, en esta ocasió es preveu una única punta, que elevarà el cabal a partir de tres quarts de dotze del migdia, assolint els 1.200 metres cúbics per segon a un quart menys cinc d'una.

La reducció començarà a tres quarts i cinc de dos, arribant als 200 metres cúbics per segon a les tres de la tarda. Previst durant la primavera i l'hivern com a crescudes puntuals per renaturalitzar el règim de cabals i reduir la presència de macròfits a la llera, en esta ocasió la poca neu al Pirineu i la manca de reserves a Mequinensa, per les escasses pluges, han portat l'organisme de conca a reduir-lo.

 

Participació