La CUP Deltebre presenta el programa electoral a través d'un vídeo a les xarxes socials

La peça es divideix en blocs que representen cada regidoria

Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:18h
Els membres de la candidatura de la CUP Deltebre.
Els membres de la candidatura de la CUP Deltebre. | Cedida
La CUP Deltebre ha presentat el programa electoral per a les eleccions municipals a través d'un vídeo que han compatit per les xarxes socials. Amb una furgoneta com a vehicle conductor del vídeo, diferents persones han presentat presenten les diferents propostes per al municipi sota el lema #NovaMirada.

Enregistrat íntegrament al municipi, la peça es divideix en blocs que representen cada regidoria. Des de l'àmbit cultural i festiu, un dels àmbits en els quals presenten més idees, la CUP proposa algunes iniciatives de canvi, com crear una alternativa a les Festes Majors mitjançant un procés participatiu; augmentar l'activitat cultural del municipi durant tot l'any a través d'un model accessible a tothom, recuperar l'antiga Cambra Arrossera o activar els espais buits per desenvolupar activitats amb altres entitats involucrades.

Pel que fa a la joventut, els d'Unitat Popular proposen crear un casal "que pugui ser un punt de trobada per als joves i alhora un espai des d'on tractar temes com les drogodependències o la sexualitat", a més de crear un pla de joventut i incentivar l'associacionisme juvenil.
Pel que fa al consistori, des de la CUP volen "transparència real amb tots els comptes municipals, no fer crèdits per rebaixar el deute del poble, ajustar els impostos segons les rendes familiars i adoptar un model de turisme sostenible", entre altres coses. És precisament en el turisme on volen treballar per crear una taula que els permeti "arribar a u consens turístic", a més de desenvolupar un punt d'informació turística amb un espai de cotreball.

Amb un programa força extens, des de la Candidatura d'Unitat Popular també proposen iniciatives com crear un rocòdrom i altres instal·lacions esportives, potenciar els cursos de primera acollida per a persones nouvingudes, instal·lar plaques solars als edificis municipals i crear una regidoria de Polítiques de Dones i LGTBI i una altra de benestar animal.

Entre moltes altres propostes, el vídeo acaba davant l'Ajuntament de Deltebre, amb una frase que afirma que "totes estes propostes les realitzarem posant la vida de les persones al centre en transparència i participació ciutadana real".