Prealerta d'emergència durant 17 minuts a la central nuclear d'Ascó II

La planta va perdre este dissabte el subministrament d’energia eléctrica exterior entre les 13.36 i les 13.53 hores.

Imatge d'arxiu d'unes maniobres de la UME a la nuclear d'Ascó, amb la torre de refrigeració en primer pla.
Imatge d'arxiu d'unes maniobres de la UME a la nuclear d'Ascó, amb la torre de refrigeració en primer pla. | ACN
Redacció
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:04h
El titular de la central nuclear Ascó II ha declarat este dissabte al migdia una “prealerta d’emergència” després en perdre el subministrament d’energia eléctrica exterior durant 17 minuts, entre les 13.36 i les 13.53 hores.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat que el titular li havia comunicar el succés, seguint el procediment establert, classificat preliminarment amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Els sistemes de seguretat de la instal·lació, segons explica, van funcionar segons disseny i el generador dièsel d'emergència va actuar, subministrant així l'energia elèctrica necessària per al funcionament dels equips de seguretat.

A les 13.53 hores, una vegada recuperada l'alimentació elèctrica exterior, el titular va desactivar la “Prealerta d'emergència”.

L'incident s'ha produït estant la central parada per recàrrega i amb tot el combustible emmagatzemat en la piscina. “Esta prealerta no ha afectat la unitat I d'Ascó, ni ha suposat cap incidència per als treballadors, la població o el medi ambient”, apunta la nota del CSN, que segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seva pàgina web de la recepció de notificació d'este succés.