Tres ebrencs opten a ser l'alcalde més jove de Catalunya

Són Eva Amposta, del Pinell de Brai, Joaquim Miralles, d'Arnes,i Jordi Forné, d'Alfara de Carles

Jordi Ferré, Eva Amposta i Joaquim Miralles
Jordi Ferré, Eva Amposta i Joaquim Miralles
Redacció
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:04h
Qui serà l'alcalde més jove de Catalunya després del 26-M? Entre els candidats hi ha tres ebrencs. Dos d'ells, de moment, ja han estat alcaldes del seu poble, paradoxalment, en una de les comarques més envellides de Catalunya, la Terra Alta. El tercer, abans d'iniciar la campanya ja sabia que seria el nou alcalde d'Alfara de Carles, on només s'ha presentat una llista. 

 

Jordi Forné, cap de llista d'Endavant Alfara – Acord Municipal


Es tracta de Jordi Forné, que amb només 22 anys és el cap de llista d'Endavant Alfara – Acord Municipal, vinculada a ERC. Qui ha estat alcalde en els dos anteriors mandats, el socialista Josep Mas, ja no repetirà. Tot i presentar-se una única llista, el canvi en este petit poble (386 habitants), on històricament hi havia hagut alternança de poder entre PSC o CiU, serà important, més si tenim en compte que el consistori estarà liderat per un polític tant jove. 
 

Eva Amposta, cap de llista d'Entesa pel Pinell. Foto: Cedida

 
Per una banda, Eva Amposta, qui va ser la primera alcaldessa del seu municipi i l'única de la comarca, va accedir al càrrec a inicis del 2018. Ara amb 26 anys encapçala la llista d'Entesa pel Pinell de Brai amb voluntat de revalidar la victòria. 
 

Joaquim Miralles, cap de llista de Junts per Arnes Foto: Cedida


També es va convertir en alcalde a mig mandat, quan en tenia 25, Joaquim Miralles, en substitució de l'històric Xavier Pallarès després de 22 anys en el càrrec, a Arnes. Ara, també encapçala la llista de Junts per Arnes.
 

Bernat Catasús, cap de llista de Junts x Sant Quintí Foto: Cedida


A nivell català, un dels candidats més joves, amb 22 anys, és Bernat Catasús, cap de llista de Junts per Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès). La candidatura el promociona com "l'alcaldable més jove de Catalunya” i és un dels quatre caps de llista que la JNC, les joventuts del PDECat, presenta a la vegueria del Penedès.Catasús és l'exemple de candidat JASP –jóvenes aunque sobradamente preparados-. 

 

David Simón, cap de llista de Centrats en el Prat Foto: Cedida


També s'apunta a la cursa, malgrat tenir mínimes opcions de ser escollit regidor, l'alcadable d'Estem Centrats del Prat de Llobregat. Es tracta de David Simón, de 22 anys, que es promociona a les xarxes "com el candidat a l'alcaldia més jove d'Espanya". 
 

Núria Pérez Desel Foto: Adrià Costa


Fa quatre anysNúria Pérez es va convertir en l'alcaldessa més jove de Catalunya amb poc més de 25 anys. De cop i volta, va passar de treballar en una empresa metal·lúrgica del Ripollès a ser la candidata més votada del petit municipi de Pardines, amb una llista vinculada a ERC. Si no hi ha un daltabaix, té quatre anys més per endavant assegurats ja que el 26-M l'única oposició serà un candidat fantasma de PSC. I, en política municipal, els fantasmes fan més pena que por.