La CUP vol acabar amb el «clientelisme» de Tortosa

La formació ha presentat la seua campanya sota el lema 'Capgirem Tortosa'

La CUP Tortosa durant la presentació del seu programa.
La CUP Tortosa durant la presentació del seu programa. | Cedida
R. R.
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:10h
La CUP Tortosa assegura que vol entrar al consistori per "capgirar-ho" tot. Així s'ha presentat a formació anticapitalista, sota el lema de "capgirar Tortosa" i amb tres eixos transversals: la participació ciutadana, les persones com a centre de l'acció política amb propostes feministes i fer un municipi més sostenible.

"Siguem valentes per acabar amb el clientelisme que té segrestada Tortosa i fa de l'ajuntament i de les empreses municipals i contractades una agència de col·locació del PDCAT, amb la complicitat passiva d'ERC", han signat des del partit. Des de la CUP han volgut aclarir que, si entren al consistori, hauran de ser valents per fer el que altres partits "no s'han atrevit a fer", com, per exemple, retirar el monument feixista del riu o la creu del calvari de Santa Clara.

Un dels eixos que volen potenciar a Tortosa, a més dels ja esmentats, és la participació ciutadana, en part per tenir també el control dels serveis públics. És per això que des de la formació han anunciat que apostaran per remunicipalitzar els serveis perquè estiguin a l'abast de les persones. Una altra de les propostes es basa en potenciar uns serveis socials amb més recursos: "Tortosa té una inversió per habitant molt menor que la majoria de municipis catalans", han apuntat. Respecte a fer un municipi més sostenible, la CUP vol "apostar pel nucli antic i la seua revitalització", a més de fer una aposta per les energies alternatives als equipaments municipals, proposant contractar una tècnica en estalvi energètic i polítiques ambientals.