La CUP presenta 5 candidatures a les eleccions municipals ebrenques

Serà el primer cop que la formació es presenta a la Ribera d'Ebre

Els d'Unitat Popular presenten la seua candidatura en cinc municipis ebrencs.
Els d'Unitat Popular presenten la seua candidatura en cinc municipis ebrencs. | Cedida
Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:57h
Les eleccions municipals estan al caure, i les formacions i partits polítics fan recompte de les candidatures que presenten als municipis ebrencs. La CUP, per exemple, ho farà en 5 pobles: Flix, Móra d'Ebre, Deltebre, Alcanar i Tortosa. Unes candidatures que, segons afirmen, pretenen ser rupturistes, d'esquerres i d'unitat popular. D'altra banda, serà el primer cop que una llista cupaire estigui present a la Ribera d'Ebre, on afirmen que són un model necessari per fer front a "un model d'espoli, que considera aquestes terres l'abocador de Catalunya i que s'ha construït i imposat molts cops d'esquena a la gent que resideix i vol desenvolupar el seu projecte de vida al territori".

Pel conjunt de candidatures, els d'Unitat Popular presenten diferents compromisos com el desenvolupament d'una pràctica política basada en l'assemblearisme; la inscripció de l'acció municipalista en un horitzó de transformació social i republicana; la voluntat de situar en el centre de la política local les persones o remunicipalitzar els serveis públics, entre d'altres. És per això que també remarquen com a eixos principals la justícia social, el feminisme, la lluita per un model econòmic social i sostenible a llarg termini i la transparència.

Des de la CUP han volgut deixar clar que "des de candidatura d'unitat popular considerem important ser presents a la institució, com a ens fiscalitzadors i generadors de debats des d'una perspectiva radicalment democràtica i d'esquerres, però sense abandonar els carrers, el teixit associatiu i les organitzacions populars i combatives", ja que segons afirmen "és des d'aquí d'on podem fer créixer el projecte transformador i rupturista".