El PSC i sindicats homenatgen el polític i sindicalista tortosí Rafel Vidiella per l'1 de maig

Els principals representants polítics i sindicals, recorden al polític socialista en motiu de la commemoració del dia internacional dels treballadors i treballadoresxxx

Com cada any, l'homenatge es va fer coincidint amb el Primer de Maig
Com cada any, l'homenatge es va fer coincidint amb el Primer de Maig | Cedida
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:20h
Com ja és tradicional, el PSC de Tortosa va homenatjar pel Primer de Maig el polític i sindicalista tortosí Rafel Vidiella al monument erigit en honor seu a la ciutat.
L’acte s’iniciava amb les paraules d’Enric Roig, candidat a l’alcaldia de Tortosa, qui recordava a Vidiella com a “una persona compromesa amb les classes més febles, amb la lluita per la igualtat, pels drets socials i pels drets laborals en uns moments políticament convulsos i difícils”.
Rafel Vidiella va ser un polític i sindicalista tortosí que va lluitar per la classe obrera durant els anys 30. Va ser el màxim dirigent de la Federació del PSC durant estos anys. Però, les conseqüències a nivell polític, social i econòmic de la dictadura franquista el van obligar a exiliar-se.
Roig va remarcar aquells valors que Vidiella defensava i promovia: “els drets de tots i totes, els d’un salari digne”, en definitiva, la lluita per la justícia social i la democràcia.
L’homenatge començava a les 10.30 hores al Parc de la Fira de Tortosa, representat pels polítics del PSC a les Terres Ebre , els sindicats d’UGT i CCOO, i la família de Rafel Vidiella.
Un any més, en finalitzar l’homenatge, els representants polítics i sindicals van traslladar-se a la Plaça del Carrilet per a participar a la manifestació del dia 1 de maig, en motiu de la commemoració del dia internacional dels treballadors i treballadores.