Pablo Hasél surt en llibertat

El jutge de Vinaròs li ha notificat la citació pel judici després que el raper hagi passat la nit al calabós

Pablo Hasél en la rebuda a Paco Cela
Pablo Hasél en la rebuda a Paco Cela | Llibertat Pablo Hasél
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:15h
El titular del jutjat número 5 de Vinaròs (Castelló) ha deixat en llibertat el raper lleidatà Pablo Hasél després de notificar-li la citació per a un judici assenyalat a Lleida per a l'1 d'octubre de 2019, a petició del penal 1 de Lleida.

Així ho han anunciat a través de Twitter tant l'entitat "Juristes per les Llibertats" com des del compte "Llibertat Pablo Hasel", que s'han mostrat sorpresos que no el troben per donar-li una citació però sí per tenir-lo tota la nit al calabós.

"Volien acovardir-lo novament i no han pogut", han escrit. Un grup de persones es va concentrar diumenge al vespre davant la caserna de la Guàrdia Civil a Vinaròs, amb pancartes que reclamaven la llibertat del raper. Hasél va ser detingut quan tornava d'un acte de rebuda a un militant revolucionari del PCE(r) i els GRAPO, Paco Cela, que ha estat empresonat 32 anys.

El 9 d'abril, Hasél no es va presentar a un judici, en què se l'acusa d'haver agredit i insultat un periodista de TV3 durant una tancada a la UdL el 2 de juny de 2016, perquè no va rebre la citació judicial. Era la segona vegada que la vista se suspenia. Llavors, el penal 1 va emetre dijous una ordre per detenir el raper i lliurar-li la citació judicial per este judici que té pendent i que s'ha tornat a assenyalar per l'1 d'octubre. El seu advocat, Diego Herchhoren, va criticar ahir diumenge que es tracta d'un "escarment", ja que "tothom sap on viu" Hasél.