PROCÉS CATALÀ

El Govern a l'exili rep Rai López a Waterloo després de recórrer 1.300 km a peu per l'autodeterminació

Puigdemont rep a casa seua els membres del 'Camí de la República' que volen registrar 1.300 signatures recollides durant el camí al Parlament Europeu

per Redacció, Waterloo, 26 d'abril de 2019 a les 11:46 |
L'ebrenc Rai López ha arribat este divendres al matí a Waterloo després de recórrer 1.300 quilòmetres per recollir firmes per al dret a l'autodeterminació. L'expresident Carles Puigdemont ha sortit a rebre López a l'entrada de casa seva i l'ha convidat a entrar. "Ha sigut molt emotiu", ha assegurat el jove ebrenc, tal com es mostre en este vídeo:
 

L'impulsor de la iniciativa ha explicat que farà una "entrega simbòlica" de les signatures al Parlament Europeu este migdia, ja que ara està tancat, i ho faran formalment quan reobri. "Esperem tenir una resposta oficial", ha reclamat.
 

L'ebrenc va començar a caminar el 24 de març els 1.300 quilòmetres que separen Cervera de la Marenda (Catalunya del Nord) de Waterloo. 'Camí per la República' és el nom del projecte amb què ha volgut ajudar a internacionalitzar la causa catalana. Al jove l'ha acompanyat un equip de suport per al trajecte, i ha carregat una urna a mode de motxilla on ha recollit totes les signatures que ha recollit a tots els pobles on s'ha aturat.

Segons Rai, el suport rebut durant el camí a través de França ha sigut "magnífic" i creu que "és difícil" no donar-lo perquè es demana "el dret d'autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i exiliats".

El president Carles Puigdemont, per la seua banda, ha agraït l'esforç de l'expedició:
   

 

Participació