El PSC aporta al municipalisme ebrenc un dels seus líders històrics, el flixanco Xavier Sabaté

El socialistes intentaran recomposar un dels seus feus tradicionals amb la candidatura encapçalada per Xavier Sabaté

Xavier Sabaté
Xavier Sabaté | ACN
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:03h
La política municipal flixanca ha incorporat entre els seus candidats un líder històric socialista, que encapçala la llista del PSC a la població. Xavier Sabaté, germà de exalcalde Antoni Sabaté, mort ara fa un any i escaig, ha reorientat la seua llarga trajectòria cap al seu poble natal. A la motxilla, un activisme polític que el va dur a ser senador, diputat al Congrès, diputat al Parlament, primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, delegat del Govern al Camp de Tarragona i conseller de Governació, entre altres.

D’esta manera, el PSC recomposa un dels seus feus municipals amb un dels seus valors ebrencs. Antoni Sabaté va ser alcalde del municipi des del 87 al 2003. El va succeir el també socialista Oscar Bosch (2009-2011)i posteriorment l'actual alcalde, Marc Mur, que el 2014 es va donar de baixa del PSC disconforme amb la posició del partit sobre el dret a decidir per presentar-se sota les sigles d’Entesa per Flix, una coalició d’Avancem i Esquerra Republicana.

Ara, el PSC recomposa la seua força a Flix amb un dels valors ebrencs del partit., i també ha presentat candidatura en altres quatre poblacions de la Ribera d’Ebre. En concret, a Móra d’Ebre (Montse Latorre), Móra la Nova (Carlos Trinchan), Riba-roja d’Ebre (José Luis Aparicio), i Ascó (Josep Jaimot).