L'art efímer torna al Port amb una passejada a l'entorn d'Horta de Sant Joan

“Els Ports, Natura i Art”, el projecte d'art efímer de Lo Pati i Sergi Quiñonero, s'obre al públic escolar

Imatge de l'edició de l'any passat, a l'entorn de Paüls
Imatge de l'edició de l'any passat, a l'entorn de Paüls | Cedida
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:46h
Land Art en estat pur per posar en valor la natura i deslocalització de l'art contemporani a la perifèria, lluny dels centres de poder. Estes són les premisses del projecte “Els Ports, Natura i Art”, una proposta ideada per l'artista Sergi Quiñonero que ha comptat des dels seus inicis al nostre territori, el 2016, amb el suport de Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre.

Enguany, compta també amb la gestió tècnica de Nani Blasco i manté el format dels anys anteriors: una passejada diürna per la zona dels Ports, a Horta de Sant Joan, amb diverses instal·lacions artístiques efímeres i respectuoses amb l'entorn.

La principal novetat és que el projecte arribarà per primera vegada al públic escolar a través de la participació de l'Escola Montsagre d'Horta de Sant Joan, el que permetrà mantenir  les instal·lacions efímeres a la pell dels Ports una setmana més. “La nostra idea és implicar de cara a les properes edicions altres centres de primària de la zona i potenciar esta vessant educativa del projecte”, explica Sergi Quiñonero. “Els xiquets i xiquetes són el futur i pensem que transmetre'ls respecte i admiració per la natura i apropar-los a l'art contemporani és molt important”, afegeix.

Concretament, esta nova edició del projecte “Els Ports, Natura i Art”, es desenvoluparà a l’itinerari de la Cova de Picasso, el cap de setmana de l’11 i 12 de maig. Dissabte, els artistes participants instal·laran la seua obra, i el diumenge es farà el recorregut guiat i obert al públic. Hi haurà també la possibilitat que qui vulga reface el camí després en solitari. A més a més, del dilluns 13 al divendres 17 de maig s’han programat sortides amb l’alumnat de l’Escola Montsagre per visitar les instal·lacions artístiques i fer-hi activitats, el que permetrà també que la resta de públic puga visitar en solitari el recorregut.

Enguany els artistes que participaran a “Els Ports, Natura i Art” són: Beatrice Bizot (Tarragona), Dolors Puigdemont (Sant Just Desvern), Jaume Vidal (Amposta), Roger Caparó (Riudoms), pel que fa a les arts plàstiques; Ana Matey (Madrid) qui realitzarà una perfomance; i Jesús M. Tibau (Tortosa), amb una intervenció poètica.

Rostres serens fets amb ciment i dipositats en aquells espais on encara s'intueix l'empremta de la vida humana al Port, reflexions sobre els límits cadastrals i el retorn del paisatge a mans públiques, una ofrena a la natura amb elements d'una altre paisatge o la instal·lació d'abeuradors d'aus als arbres són algunes de les propostes d'estos artistes.

Des de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre es continua apostant fermament per “Els Ports, Natura i Art” perquè li permet tenir presència a l’altre parc natural de les Terres de l’Ebre i mantenir la seua filosofia de promoure l’art contemporani vinculat al paisatge.

La participació a l’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia  squinyonero@yahoo.es.