L'històric Santiago Campos es reinventa per tornar a la primera línia política

Qui va ser home fort de Convergència a la Ribera d'Ebre, exalcalde de Móra i president del Consell Comarcal, és candidat al Congrés de Convergents per Tarragona i encapçala la llista de Tots i Totes per Móra a les municipals

Santiago Campos, tercer per l'esquerra, amb els candidats de Convergents per Tarragona.
Santiago Campos, tercer per l'esquerra, amb els candidats de Convergents per Tarragona. | LLA
S.B.
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:03h
Va ser alcalde de Móra d’Ebre i president del consell comarcal de la Ribera d’Ebre des del 1987 fins el 2003, i també primer president de l’Institut per al Desenvolupament de les Terres de l’Ebre. Santiago Campos va ser, de fet, un dels homes forts de Convergència i Unió a la Ribera d’Ebre i al conjunt del territori, en una etapa d’hegemonia convergent, a finals del segle passat. Durant anys ha estat en segon pla, tot i que la seua presència ha anat apareixent periòdicament, com quan el 2011 va intentar encapçalar de nou la candidatura de CiU, però Joan Piñol, actual alcalde, va ser qui va obtindre el suport de l'assemblea local.

Campos es va donar de baixa del PDECat l'any passat i en els últims mesos ha treballat per tirar endavant un projecte polític particular, que finalment tindrà dos potes. La primera ha fructificat encapçalant la candidatura al Congrés de la llista de Convergents, el partit que va fundar l’exconseller Germà Gordó, com una escissió de l’antiga Convergència Democràtica (CDC). Campos és l'únic cap de llista ebrenc al Congrés a les generals d'este diumenge. I amb esta marca ha impulsat també la llista municipalista de “Tots i totes per Mora”, amb què finalment concorre també com a cap de llista a les municipals del 26 de maig.

“Tots i Totes per Móra” és un formació política integrada per un grup de gent molt heterogeni, la majoria d’ells no vinculats anteriorment a cap partit, però amb un cap de llista amb una forta tradició política al territori. La motivació principal que els ha portat a crear el partit és treballar per millorar les oportunitats que el poble oferix als seus habitants per tal de frenar la degradació que actualment està patint la localitat.”, explica la formació municipalista en un comunicat.

Sobre el seu candidat, explica la nota que “durant el seu mandat va dur a terme projectes molt importants al municipi, com foren la creació de la biblioteca i l’Hospital Comarcal. Actualment és empresari.”

La resta de membres de la candidatura són: Jacob Papaseit Sánchez, Meritxell Caravaca Mañé,  Xavier Sabaté Pasanau, Cèlia Solé Launes, Elena Cano Fortuño, Jordi Peña Guimerà, Eduard March Hermo, Àngela Gascó Baiges, Abderrahim El Mettaoui Garhiui, Hortènsia Muntané Grau, David Álvarez Llop i Antonio Ferrer Ezquerra (22/02/1983), enginyer industrial i CEO d’una empresa de parafarmàcia on-line.

La presentació oficial de la llista serà a Móra d’Ebre el cap de setmana de l’11 i 12 de maig a un lloc encara per determinar.

Pel que fa a la candidatura al Congrés, Campos ha explicat que Convergents és el partit del seny i el més pròxim al dia a dia de la gent, i per això "defensarem els interessos de la ciutadania de tot el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, i Penedès, perquè aportem experiència de govern i defensem absolutament les necessitats bàsiques de la ciutadania, les millores en infraestructures i els interessos dels distints sectors empresarials".