L'auditori Felip Pedrell de Tortosa ampliarà els equipaments mantenint el protagonisme en l'edifici original

El projecte guanyador ha proposat incorporar un nou edifici i habilitar nous accessos

Imatge virtual que simula com quedarà la façana de l'edifici després de les obres.
Imatge virtual que simula com quedarà la façana de l'edifici després de les obres. | Cedida
Redacció
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:22h
L'auditori Felip Pedrell de Tortosa ampliarà els seus equipaments amb una nova construcció al lateral de l'edifici per incorporar una nova sala sense prendre protagonisme a la façana original. Esta ha sigut la proposta guanyadora del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de Tortosa, presentada per l'estudi badaloní FEM Arquitectura.

Així, les obres es realitzaran perllongant el braç esquerre de l'edifici que permet l'accés des del vestíbul cap a les dos sales existents i estenent-lo per connectar amb la nova sala. Una actuació que també suposarà l'habilitació d'un nou accés al teatre i preveu les intervencions necessàries per poder integrar la part existent, convertint-la en un atri de circulacions cap a la resta de serveis que s'ubiquen a l'edifici. Igualment, també preveu un nou espai per a un bar-cafeteria, que farà de ròtula entre la part antiga i la projectada. La construcció també presenta un nou accés tècnic i de serveis des del carrer Rosa Maria Molas. L'actuació se centra en un espai de 700 metres quadrats.

La nova sala durà el nom del dramaturg Ricard Salvat i tindrà una capacitat per a unes 300 persones, complementant així les dos sales actuals. D'esta manera està previst que en este nou espai es puguin incorporar nous formats als quals està acostumat a veure el públic del Felip Pedrell, i a més facilitarà que s'hi puguen dur a terme altre tipus de trobades, com ara conferències o congressos. A més, permetrà acollir, entre altres, els actes previstos en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, que Tortosa ostentarà l'any 2021.

La redacció del projecte executiu s'ha adjudicat per 51.748,78 euros i ha d'estar enllestida al principi de l'estiu, moment en el qual es realitzarà la licitació de les obres.