El «Camí a la República» supera els 1.000 Km i encara la recta final fins a Waterloo

Rai López i la resta d’activistes que van emprendre la marxa han estat rebuts per diferents entitats catalanistes a la ciutat de París

Rai López, amb una urna a l'esquena.
Rai López, amb una urna a l'esquena. | Cedida
Redacció
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:34h
Ara la marxa encara el seu tram final, i és que el proper divendres arribarà a Waterloo, on seran rebuts pel president Carles Puigdemont i els consellers exiliats. Amb més de 20.000 seguidors a les xarxes socials i moltes signatures recollides, els activistes estan més determinats que mai a arribar fins al destí previst. Molts han estat els que han volgut donar suport a la iniciativa, firmant la butlleta que els caminants van dipositant a una de les urnes de l’1 d’octubre i que els acompanya durant tot el camí. Entre les signatures, a més de molts ebrencs i catalans, cada cop hi ha les de més francesos que, coneixedors de la voluntat dels catalans d’esdevenir una República i de com s’està desenvolupant el judici a la vergonya han decidit donar suport a la iniciativa.

La iniciativa, impulsada per Rai López, activista de les Terres de l’Ebre, acabarà al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es complisquen les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

Aquelles persones que vulguen acompanyar-los en algun tram es poden posar en contacte a través del web www.camialarepublica.cat o al telèfon 643 90 18 93. També es pot seguir la ubicació en directe a través de Telegram.