Una vintena de persones s'encadenen als terrenys on es fan les obres de l'abocador de Riba-roja

Més d'un centenar de veïns responen amb una contraprotesta a la plaça de l'Ajuntament

Un grup de persones s'han encadenat als terrenys on es realitzen les obres.
Un grup de persones s'han encadenat als terrenys on es realitzen les obres. | Ateneu La Pastora
Redacció
18 d'abril del 2019
Actualitzat el 19 d'abril a les 10:32h
Una vintena de persones de les plataformes Ribera Digna i Almatret Net han tornat a protestar este dijous contra les obres del dipòsit de residus no perillosos de Riba-roja d'Ebre. Els manifestants han entrat als terrenys de les Valls, on fa dies que ja es treballa, i s'han encadenat els uns als altres durant més d'una hora. D'altra banda, més d'un centenar de veïns de Riba-roja, partidaris de l'abocador, s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament, responent amb una contraprotesta a favor del dipòsit. Han mostrat pancartes amb missatges com "Conseller mentider", "Així no, Torra" o "Riba-roja vol decidir".

La Plataforma Ribera Digna es va reunir dimecres, a Tortosa, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, "per transmetre'ls la preocupació de la comarca", després de l'inici de les obres d'adequació del camí que va a l'abocador de Riba-roja. 

D'altra banda, estava prevista una reunió, a Barcelona, també este dimecres, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, l'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antoni Suárez, i un grup de veïns representants de la plataforma 'Riba-roja Decideix', que es va acabar posposant i no es va celebrar.