Cersei, Arya i Jon Snow et conviden a donar sang a Móra la Nova

La campanya "Bleed for the throne" arriba este 16 d'abril a Catalunya

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:07h
Imatge de la campanya on apareixen Arya, Cersei i Jon Snow plens de sang.
Imatge de la campanya on apareixen Arya, Cersei i Jon Snow plens de sang. | HBO
La sang és una de les grans protagonistes de la sèrie Joc de Trons. Per això la campanya "Bleed fot he throne" aprofita l'estrena de l'última temporada de la sèrie per animar a tothom a "sagnar pel tron", és a dir a donar sang, abans de les vacances de Setmana Santa. La campanya de donació de sang s'inicia a Catalunya este dimarts amb el mateix esperit que ho ha fet arreu del món: "Tots aquests personatges van sagnar pel tron. I tu? Ho faràs?". En el cas de les Terres de l'Ebre, el punt de donació serà al Centre d'Atenció Primària Francesc Masià de Móra la Nova, de 17 a 21 hores.

Els hospitals amb Banc de Sang estaran decorats amb imatges de la sèrie i hi haurà detalls per a totes les persones que vinguin a donar sang. Els punts i horaris de donació de dimarts 16 d'abril es poden consultar en esta web.

Baixada de donacions per Setmana Santa
Tradicionalment, les vacances de Setmana Santa suposen una baixada del nombre de donacions de sang d'un 25% respecte a una setmana normal.

El canvi d'hàbits i les vacances redueixen l'afluència als bancs de sang. Avui hi ha reserves de sang per als pròxims 9 dies, una situació que es considera normal i que s'espera mantenir durant totes les festes de Setmana Santa amb l'impuls de campanyes com esta que animen a la ciutadania a fer el seu gest altruista abans de marxar.