Tornen els talls de l'N-340 fins al desembre

El Departament d'Interior autoritza de nou la protesta fins l'alliberament de l'AP-7 al desembre | El moviment veïnal es tornarà a reunir este dissabte a les cinc de la tarde a les Cases d'Alcanar

Un dels talls de l'N-340 en una imatge d'arxiu.
Un dels talls de l'N-340 en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:51h
El moviment veïnal 'Prou! AP-7 Gratuïta Ja' reprendrà este dissabte a la tarde els talls de la N-340 amb una nova protesta a l'altura de les Cases d'Alcanar. El Departament d'Interior ha autoritzat novament les protestes, després de denegar el permís per als talls setmanals durant l'últim mes amb l'argument que l'assistència no superava les 20 persones. A partir d'ara, però, els veïns han anunciat que els talls seran mensuals, alternativament a les Cases d'Alcanar i Amposta, fins el 31 de desembre, quan està previst que s'aixequen les barreres dels peatges de l'AP-7 entre Salou i Alacant per la finalització de la concessió. Volen denunciar, així, que la construcció d'onze rotondes "destrossarà" la N-340 i la convertirà en una via urbana. També reclamen que es mantingue la gratuïtat de les autopistes que finalitzen la concessió i rebutgen la implantació de la vinyeta per finançar el seu manteniment.

Els veïns tornen este dissabte a la carretera amb el 231è tall per exigir la gratuïtat de les vies ràpides públiques i que es paralitze la construcció de les onze rotondes al tram ebrenc deeste moment , però, ja no seran setmanals, sinó mensuals, i tenen també data de finalització: el 31 de desembre. "Ho farem a les Cases d'Alcanar i Amposta perquè són els llocs que es veuran ara afectats per la construcció de noves rotondes", ha precisat el portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro. 

El moviment veïnal treballa ara, d'una banda, amb la prioritat de posar en entredit les rotondes. També en l'àmbit administratiu, requerint formalment informació urbanística i sobre contractes a ajuntaments com Alcanar o l'Ametlla de Mar i, esta mateixa setmana, també Tortosa i Amposta, dades que seran utilitzades per elaborar un estudi. "Volem informar la gent com converteixen la nacional en una carretera urbana com volen els nostres representants", ha clarificat Navarro, tot recordant que esta configuració deixaria la N-340 com a "inviable" per contribuir al desenvolupament econòmic de les Terres de l'Ebre. Al darrere de tot plegat, els veïns creuen que s'hi podrien amagar "interessos urbanístics".

El segon gran front continua sent la campanya informativa per exigir que les autovies i autopistes de l'Estat continuïn sent gratuïtes en el futur davant l'amenaça de la implantació de la vinyeta com a impost per garantir el manteniment d'estes infraestructures. Un model que, consideren, permetrà perpetuar els beneficis de les concessionàries i les grans constructores de les últimes dècades, especialment després, segons denuncien, que la concessió de l'AP-7 hauria d'haver finalitzat fa més de 20 anys enrere.

Bonificacions de Peníscola a Torreblanca

D'altra banda, el govern espanyol aplicarà des d'este diumenge les bonificacions dels peatges de l'AP-7 en el tram entre Peníscola i Torreblanca (Castelló), que prolongarà les que ja s'apliquen entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant per treure el trànsit pesant de la N-340. Així, els camions se veuran obligats a passar per l'AP-7 amb una rebaixa del 50% aquells que efectuïn trajectes interns i del 42,53% els de llarg recorregut.