societat

Els vigilants de seguretat de Renfe reclamen armilles antibales i millores laborals

El col·lectiu demana que se'ls pagui un plus de perillositat de 400 euros mensuals

per Jonathan Oca , Tarragona, 12 d'abril de 2019 a les 09:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els vigilants de seguretat de Renfe que treballen a la demarcació surten al carrer per reclamar un plus salarial de perillositat de 400 euros i més mesures de protecció, com armilles antibales i armes. El col·lectiu ha protagonitzat una protesta, en forma de concentració a les portes de l'estació de Tarragona.

Una de les causes que ha provocat esta reacció per part dels vigilants és "una escala continuada d'agressions físiques, verbals i sobretot salarials". Manolo Rodríguez, un dels afectats, denuncia que "els empresaris i els usuaris de Renfe han aconseguit el que cap sindicat havia aconseguit i és unir-nos a tots per sortir al carrer". El vigilant té un dit de la mà trencat a causa, segons explica, per una agressió d'un usuari "violent".


Rodríguez reclama "respecte laboral, ja que sota de cada uniforme hi ha una persona" i demana que se'ls valore. Lamenta que, "cada dia" reben amenaces i insults per part d'usuaris i inclús agressions. Per tot plegat, des del col·lectiu reclamen que és canvie la llei de seguretat privada i insten al Ministeri de l'Interior a prendre mesures, "que ens protegeixi de l'especulació empresarial".

El mateix vigilant explica que ara mateix hi ha 7 de 68 membres de seguretat de la zona de Tarragona que estan de baixa a l'última setmana per diferents motius, com són "lesions físiques i psicològiques, ja que pateixen depressió i ansietat".


Rodríguez ha sortit al pas de les crítiques que rep el col·lectiu i rebutja unes "pràctiques politicosocials que són perilloses". Segons el vigilant, "diferents plataformes socials i partits polítics, haurien de ser més responsables a l'hora d'utilitzar certs criteris per fer un judici social a la lleugera", ja que "d'això ja hi ha unes autoritats competents que s'encarreguen de fer-ho". En aquest sentit, ha afegit que les plataformes i els partits, amb les seves accions, tenen "la intenció d'enfrontar la ciutadania".

Els vigilants avisen que les protestes seguiran, cada divendres, de forma continuada i de manera indefinida fins que es prenga alguna mesura. No està previst que facen manifestacions, sinó concentracions.
 

 

Participació