Sílvia Puigarnau i Abel Carretero triomfen a la 7a Trencacims Paüls

Sílvia Ainhoa Trigueros i Xavier Tomàs s'enduen la victòria en la distància llarga de la Trencacims 7.000

Sílvia Puigarnau, campiona de la 7a Trencacims Paüls
Sílvia Puigarnau, campiona de la 7a Trencacims Paüls | Trencacims Paüls
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:58h
La setena edició de la Trencacims Paüls ha aplegat més de 750 participants a la localitat del Baix Ebre en una prova plenament consolidada organitzada pel Centre Excursionista Trencacims que enguany estrenava la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència de la FEEC i formava part del Campionat de les Terres de l'Ebre de llarga distància.

Sílvia Puigarnau (Matxacuca) va ser la més ràpida de l'Ultramarató de 50 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu que s'ha convertit en l'emblema de la prova ebrenca. Amb un temps de 7:21:15 es va imposar amb més d'un quart d'hora de marge sobre Susana Rivero (7:38:05). Mayte Hinojosa (CE Pedala.cat Balaguer) va completar el podi (8:04:16).

En categoria masculina un altre corredor del Matxacuca també va ser el més ràpid en una cursa que va dominar a plaer. Abel Carretero és el campió de la Trencacims Paüls 2019 amb un temps de 6:15:51. La lluita per la medalla de plata va ser molt intensa i finalment el segon i el tercer classificat, Lluisma Mas i Alberto Vinagre, van entrar junts a meta amb un registre de 6:43:01.

Enguany la Trencacims estrenava noves modalitats amb un programa ampli de cinc modalitats on brillava l'aposta per la Trencacims 7.000, una cursa repartida en tres etapes i tres dies en què els participants havien de completar l'Up&Down, l'Ultramarató i la Mitja Marató. En total, 83 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu que han obligat els corredors a fer un enorme esforç sense massa temps per recuperar forces entre prova i prova. Sílvia Ainhoa Trigueros (Race Land) ha sigut la campiona amb 14:20:54, pràcticament una hora més ràpida que l'ampostina Helena Drago (AE Caranord - 15:19:43) i amb més de dos hores de marge sobre la tercera classificada, Camilla Bloss (Ärla lf - 16:23:08). En categoria masculina Xavier Tomàs (Trail Serra Vernissa) s'ha endut un triomf molt ajustat davant Simon Karksson (Ärla lf). El català ha necessitat 11:21:51 per completar les tres curses i el suec només 37 segons més (11:22:27). El tercer lloc del podi l'ha ocupat Jordi Navarro (Trail Roquetes - 11:26:07).

En la resta de proves disputades durant el cap de setmana Laia Díez i Marcel Romaní van endur-se la victòria a la Mitja Marató de 23 km i 1.950 metres de desnivell positiu, Josep Benaiges i Sara Bernal el triomf al quilòmetre vetical de 4,5 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu, i Alicia Rodríguez i Juan Sanchis el primer lloc a la Marxa d'11 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu.

Els més petits van poder córrer a la Trencacims Kids en una Trencacims Paüls que també incorporava curses una cursa en categoria cadet (victòries d'Alexander Esteban i Adriana Rovira) que resseguia el recorregut de la marxa.