agricultura

Unió de Pagesos denuncia que els governs no aborden «adequadament» la crisi dels cítrics

El sindicat reclama un cens d'explotacions, finançament i una circumscripció econòmica dels cítrics amb el País Valencià

per Redacció , Alcanar, 9 d'abril de 2019 a les 16:41 |
Camp de clementines. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat Unió de Pagesos denuncia que el Ministeri i la Conselleria d'Agricultura no estan treballant "adequadament" per trobar "mesures urgents" i revertir i pal·liar la crisi dels cítrics. El sindicat lamenta que no es faci res per "minimitzar" la caiguda dels preus, ni es treballe en un cens d'explotacions, ni s'hagin engegat controls i inspeccions dels cítrics importats. També es demana suport al Departament per impulsar un canvi estructural del sector, amb finançament per a la reconversió varietal i la incorporació immediata dels cítrics als preus sectorials de referència de l'Observatori Agroalimentari de Preus. Agricultura s'ha compromès a constituir un grup de treball, el 17 de maig, on debatre tots estos temes.

El 14 de febrer, Unió de Pagesos va impulsar una plataforma reivindicativa per revertir la situació i per crear una "circumscripció econòmica dels cítrics, conjuntament amb el País Valencià". La circumscripció pot ser una eina per revertir la crisi de preus i facilitar el finançament als joves incorporats al camp els últims cinc anys.

 

Participació