​JUDICI 1-O| Un Guàrdia Civil assegura que les pedres llençades a la Ràpita «no hi cabien a la mà»

La sessió oral del judici s’ha reprès este matí amb la declaració d’un agent que assegura que va ser ferit per l’impacte d’una moneda a la Ràpita

Fotograma d'una de les proves que ha esgrimit Interior per demostrar que es van llançar pedres contra els agents a la Ràpita.
Fotograma d'una de les proves que ha esgrimit Interior per demostrar que es van llançar pedres contra els agents a la Ràpita.
Sofia Cabanes
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:16h
Este dimarts s’ha reprès el judici contra els líders independentistes catalans en la que és ja la novena setmana de la vista oral. Dijous passat, les declaracions testificals van acabar amb la intervenció del cap de l'operatiu policial de la Ràpita l'1-O i este dimarts, s’han reprès, precisament, amb la declaració d’un dels agents que va participar en les càrregues al municipi del Montsià.
 
De fet, la seua declaració no ha estat casual, i és que este és el caporal de la Guàrdia Civil (TIP B98467N) que, suposadament, va ser ferit per l’impacte d’una moneda i que ja va ser nombrat dijous passat pel seu superior. Este agent també és un dels que va presenciar el llançament de pedres mentre els cotxes policials sortien del poble, a la rotonda de l’Església Nova.
 
"Vaig rebre l'impacte d'una moneda i llançaven pedres", ha assegurat Un guàrdia civil declara que va rebre l'impacte d'un objecte quan ja es retiraven i que va resultar ferit: 
 
"Vaig rebre l'impacte d'una moneda a la cara. Vaig arribar a sagnar. Em van haver d'atendre mèdicament”, ha explicat quan s’ha referit al moment en què el comboi amb més d’un centenar d’agents es retirava del pavelló firal rapitenc, on havia deixat un ratre d’una vuitantena de ferits.
 
En la narració de la retirada a assegurat que "veia com els plovien pedres als companys" i que “algunes de les pedres que ens van llençar no hi cabien a la mà”. Segons el seu relat, van trencar "dos vidres d'un tot terreny de la part del darrere" de la comitiva.

A preguntes de Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, el Guàrdia Civil ha declarat que "la comitiva judicial va poder entrar al recinte firal i va poder confiscar material" i ha aformat que també va veure gent donant puntades de peu des de terra.