La Policia Judicial recupera una àncora de finals del segle XVIII que es venia per internet

Dos persones han estat acusades d'un delicte d'apropiació indeguda

L'àncora estava guardada a un magatzem de la Ràpita.
L'àncora estava guardada a un magatzem de la Ràpita. | Cedida
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:33h
La Policia Judicial de Tortosa ha recuperat una àncora de la segona meitat del segle XVIII que es venia per internet. Les investigacions es van iniciar el passat mes d’octubre, quan es va tenir constància d’un anunci en una plataforma de comerç en línia on s’intentava vendre una àncora de més de 200 anys per un preu de 6.000 euros, segons informa la Guàrdia Civil.

Després de que els agents realitzessin les comprovacions corresponents, la Policia Judicial es va posar en contacte amb el venedor, que tenia l’objecte guardat en un magatzem a la Ràpita. Degut que el suposat propietari no va poder acreditar legalment la procedència de l’objecte, assenyalant que l’havia trobat una familiar al fons del mar, els agents van requisar-li l’àncora.
Va ser el Departament de Cultura i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat els quals van acreditar la identificació i catalogació de l’objecte, del qual van determinar un alt valor històric. L’àncora estaria datada entre la segona meitat del segle XVIII i la primera del XIX, pel qual té un valor d’uns 6.000 euros, el preu sota el qual s’intentava vendre per internet.

Un cop posat en manifest el valor històric de l’àncora, els agents van prendre declaració del propietari de l’objecte com a investigat no detingut i a la persona que el va extreure del fons del mar per pressumpta comissió d’un delicte d’apropiació indeguda de patrimoni històric. Les actuacions han sigut traslladades al jutjat d’Instrucció de Guardia d’Amposta i l’àncora s’ha depositat la lloc de la troballa.