El ple de Miravet escollirà en els propers dies nou alcalde

Josep Maria Sáez, primer Tinent, ha assumit temporalment les funcions d'alcalde, però amb tota probabilitat s'escollirà un altre nom per ocupar el càrrec

Vista de Miravet des de la plaça de l'Arenal
Vista de Miravet des de la plaça de l'Arenal | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:04h
El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Miravet, Josep Maria Sáez, ha assumit temporalment les funcions d’alcalde, després que este dijous el fins ara batlle del municipi, Toni Borrell renunciés al càrrec i a l’acta de regidor en ser detingut per un suposat cas de violència masclista.

Tot i això, amb tota probabilitat, no serà Sáez qui acabe assumint definitivament el càrrec fins a la celebració de les eleccions municipals del 26 de maig. Segons han indicat fonts properes a l’aguaita.cat, en els propers dies els regidors d’Entesa per Miravet-Acord Municipal, que governen per majoria absoluta i en solitari, decidiran qui és la persona que assumirà el càrrec.

Després de la celebració del ple on Borrell va presentar la renúncia, el ple ha demanat la credencial a la junta electoral per tal que pugue entrar com a regidora la següent persona que formava part de la llista. Un cop assolit este tràmit, el consistori té 10 dies per convocar un nou ple, on també s’escollirà el nou alcalde.

Borrell va ser detingut dimarts passat pels Mossos d’Esquadra per un suposat delicte de violència de gènere. I ja havia estat detingut el 25 de març pel mateix tipus delictiu. Dimecres al matí va passar a disposició de la jutgessa de Falset, que en va acordar la seua llibertat amb càrrecs i mesures cautelars d’allunyament de la denunciant.

Antoni Borrell era alcalde de Miravet des de 2007 i ja no tenia previst presentar-se en els propers comicis.