Riba-roja tira pel dret i començarà les obres de l'abocador de forma «imminent»

L'Ajuntament atorga la llicència d'obres per al dipòsit de residus

Pla general de part dels regidors de Riba-roja d'Ebre, amb l'alcalde Antoni Suàrez al centre, atenent els mitjans de comunicació
Pla general de part dels regidors de Riba-roja d'Ebre, amb l'alcalde Antoni Suàrez al centre, atenent els mitjans de comunicació | ACN / A. Ferràs
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:19h
L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) ha atorgat la llicència d'obres a la UTE Lestaca, formada per Urbaser i Griñó, per començar a construir el dipòsit de residus industrials no perillosos.

Els treballs començaran de forma "imminent" i han d'estar acabats el 17 de juliol, quan expira la llicència mediambiental.

L'autorització l'ha posat a revisió el Departament de Territori per adaptar-la a la nova normativa de l'aigua, com va recomanar la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre en una maniobra per intentar aturar la llicència municipal.

L'alcalde, Antoni Suàrez, ha defensat que estes revisions no paralitzen l'activitat ni la possibilitat d'iniciar les obres. En un article d'opinió que publica este diari, Suárez assegura que el temps ha Riba-roja "ha acabat" i que a "complert amb el compromís a la comarca de no prendre decisions precipitades però, davant dels que només deixen passar el temps, l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre complirà amb el seu deure de garantir un futur per als seus ciutadans".

L'Ajuntament ha resolt les 12 al·legacions que s'havien presentat al projecte.