eleccions espanyoles 28-A

El cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona i l'Ebre vol reobrir el debat del corredor central

Ismael Cortés considera que cal crear noves connexions ferroviàries amb Guadalajara i el centre de l'Estat

per Jonathan Oca, Tarragona , 4 d'abril de 2019 a les 09:07 |
Ismael Cortés, cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona | Jonathan Oca
Ismael Cortés s'ha estrenat com a cap de llista d'En Comú per Tarragona amb unes declaracions que poden aixecar força polèmica. El candidat, que substitueix Fèlix Alonso, ha manifestat que arriba amb la intenció de desencallar el corredor mediterrani i de repensar el corredor central. Segons Cortés, cal crear les connexions ferroviàries necessàries per connectar amb Guadalajara i el centre de l'Estat. El cap de llista ha afegit que "obrirem el debat i estudiarem la situació -del corredor central- perquè és una demanda de part de la ciutadania" i que hi ha molts sectors interessats.

A Tarragona les paraules "corredor central" generen rebuig, ja que el govern del PP va posar a la mateixa alçada les necessitats de construir el corredor mediterrani i el central. Els agents econòmics de la demarcació i també els polítics ha manifestat en reiterades vegades que és gairebé insultant que es prioritze o s'equipare els dos corredors, quan el més important l'Estat amb Europa a través del corredor, des del sud i passant per Catalunya.


A banda, el candidat d'En Comú Podem a la demarcació ha destacat que en el programa s'inclouen diferents línies de treball i objectius, com millorar el transport públic, impulsar un model de turisme sostenible, cultural, familiar i "que freni els models de turisme agressiu que estan patint les ciutats com Madrid o Barcelona". També destaca que cal una transició energètica. Segons Cortés, també s'ha d'abordar el tema del despoblament de diferents nuclis i millorar la situació de l'habitatge i de l'ocupació.

Cortés ha rebut el suport del cap de llista per Barcelona, Jaume Asens, que s'ha desplaçat fins a Tarragona, al Serrallo, per presentar l'home que ocupa el lloc que, a priori, havia de ser per a Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla. 

Com arriba a Tarragona?

Cortés arriba a ser cap de llista per Tarragona després d'un acord a tres bandes entre la secretaria general de Podemos, l'equip d'En Comú Podem i la secretaria de Podem Catalunya. Té vincles personals amb la demarcació, ja que la seva família paterna encara hi viu, concretament a Amposta i Tortosa. Ell fa anys que vui a Granada.


És doctor en Estudis Internacionals de Pau i Conflictes. És analista polític, tant a nivell europeu com nacional, i afirma que sempre ha lluitat a capa i espasa contra la discriminació.

 

Participació