Caparrós i Salvadó, investigats per desacatament, prevaricació i malversació

L'alcalde de la Ràpita i el primer tinent d'alcalde s'acullen al seu dret a no declarar

Caparrós ha dirigit unes paraules als assistents abans d'entrar als jutjats.
Caparrós ha dirigit unes paraules als assistents abans d'entrar als jutjats. | Sílvia Berbís
Redacció
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:40h
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, han comparegut este matí davant del jutge instructor d’Amposta com a investigats per respondre de les seues actuacions durant el referèndum de l’1 d’octubre.

Se’ls investiga pels delictes de desacatament, prevaricació i malversació. El jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta -el mateix que va obrir diligències prèvies per les denúncies d’una seixantena de rapitencs ferits pels antiavalots de la Guàrdia Civil durant l’1-O- els va citar a declarar després d’acceptar a tràmit la petició de la Fiscalia de Tarragona.
Un centenar de persones han acompanyat Caparrós i Salvadó a les portes del jutjat per mostrar-los el seu suport. Abans d’entrar, l’alcalde de la Ràpita ha agraït la presència de totes les persones que s’han aplegat davant dels jutjats d’Amposta: “Recordo quan va començar esta història, el 25 de setembre del 2017. Aquell dia ja vaig notar l’escalf de la ciutadania especialment dels rapitencs i rapitenques. En cap moment ens hem sentit sols, ni hem tingut dubtes que teníem a la població al darrere. En cap moment hem tingut debilitat perquè les mostres de suport, d’escalf, que vosaltres ens doneu i ens demostreu ens ajuden a continuar defensant les llibertats, la democràcia”, ha dit abans d’entrar.

Caparrós i Salvadó s’han acollit al seu dret a no declarar. “Declararem quan sigue el millor moment per defensa rels nostres drets, perquè entenem que aquí el que s’està fent és un atac a les nostres llibertats, a la democràcia i per això hem decidit no declarar. Estem convençuts que el que es va fer l’1-O a la Ràpita va ser un exercici democràtic. Mai votar pot ser un delicte. És per això que l’amic Albert Salvadó i jo estem convençuts que en cap cas vam fer un delicte. Vam estar al costat de la ciutadania com és obligació de qualsevol representant públic”, ha manifestat l’alcalde en sortir dels jutjats.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, ha qualificat com un  “acte de càstig més cap al poble de la Ràpita, pel que va passar l’1-O”. “Si hi va haver algun delicte, no va ser precisament comès pels rapitencs, sinó pels que ens van venir a visitar”, ha afegit.
 

Albert Salvadó i Josep Caparrós han entrat els jutjats d'Amposta acompanyats del president d'ERC a l'Ebre, Alfons Montserrat. Foto: Sílvia Berbís
 

Entre els presents, a la concentració hi ha assistit també l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, i el regidor investigats per presumptes delictes de sedició, malversació de fons, desobediència i calúmnies per la seua col·laboració en l’1-O. També hi eren regidors d’ERC a la Ràpita, la regidora no-adscrita Conxi Vizcarro, el regidor de Solidaritat Àlex Cervera i altres càrrecs d’ERC, com la secretària d’Organització, Sus Martí, el president de la Federació a l’Ebre, Alfons Montserrat i alcaldes com els d’Amposta o Alcanar. Entre els representants del PDeCat el delegat del Govern a l’Ebre i regidors de municipis com Amposta.

 

Més d'un centenar de persones s'han concentrat davant dels jutjats d'Amposta per mostrar el seu suport. Foto: Sílvia Berbís


Seguirà ampliació.