L'aiguamoll de Sòl de Riu formarà part de la xarxa de custòdia del territori

Acord entre l'Ajuntament d'Alcanar, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l'associació Picampall i l'Escola d'Aqüicultura de la Ràpita

Taula de treball entre els diferents agents implicats.
Taula de treball entre els diferents agents implicats. | Cedida
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:52h
L'Ajuntament d'Alcanar, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l'associació Picampall i l'Escola d'Aqüicultura de la Ràpita han iniciat una faena transversal que permetrà divulgar la riquesa de l'aiguamoll de Sòl de Riu.

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, que fomenta els acords de custòdia del territori, ha posat en contacte Picampall i l'Ajuntament d'Alcanar per tal que l'entitat ornitològica realitze la custòdia d'este espai natural canareu. A més, el projecte de Sòl de Riu inclourà la incorporació d'un estudiant en pràctiques de formació dual.

Les administracions i entitats implicades en el projecte de Sòl de Riu ja han celebrat una primera reunió de treball, on Picampall ha expressat la seua voluntat d'"apadrinar" este espai natural per la seua riquesa biològica. "Picampall es comprometrà a  realitzar activitats de foment del patrimoni ornitològic, accions de senyalització, visites guiades..., mentre que l'Ajuntament els cedirà l'espai natural i posarà a la seua disposició els recursos humans i materials necessaris", ha explicat el regidor de Medi Ambient i Natural, Jordi Bort.

L'aiguamoll de Sòl de Riu està situat a la desembocadura del riu Sénia, la frontera natural entre Catalunya i el País Valencià. Es tracta d'una àrea de gran valor natural, amb immensa vegetació on hi habiten un gran nombre d'exemplars d'ocells, però també rèptils i amfibis. Pel que fa a la platja que hi ha just a la vora de l'aiguamoll té el distintiu de platja verge. "A més de donar a conèixer la importància d'este espai natural, els veïns i veïnes del municipi podran gaudir-ne", ha dit Bort.