Dades: eleccions municipals 2019

MAPA Esta va ser la força territorial del PP el 2015

Els populars van aconseguir suports a 461 municipis, amb un percentatge de vot mitjà molt baix, del 5,8%, a causa de l'elevat nombre de llistes fantasma

per Roger Tugas, 29 de març de 2019 a les 12:17 |

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 
Consulta aquí tots els mapes interactius de les municipals del 2015

El PP va presentar un gran nombre de candidatures el 2015, però moltes d'elles eren fantasma i, per tant, van rebre resultats pobres, cosa que fa que el vot mitjà sigui baix. Els resultats més dignes els va assolir a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, a municipis de la costa, a les Terres de l'Ebre o a determinats ajuntaments de Ponent.

En concret, a les Terres de l'Ebre el PP va presentar llista en una vintena de municipis: Alcanar; Ascó; Deltebre; la Galera; Gandesa; Godall; Horta de Sant Joan; Móra d’Ebre; Pinell de Brai; La Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara; la Sénia, Tortosa, Roquetes, l'Ampolla, Ulldecona, Amposta, l'Ametlla de Mar, Corbera d'Ebre.

Ara bé, l'únic on hi va aconseguir l'alcaldia va ser Godall. L'únic regidor del PP va aconseguir el càrrec durant un any gràcies al pacte amb el PSC, per tal de desbancar la llista més votada, la d'ERC. Horta de Sant Joan, d'altra banda, va ser el municipi amb un major percentatge de vot als populars (28,8%)Vot mitjà del PP (allà on es va presentar): 5,8%

Municipis on es va presentar (i almenys va rebre un vot): 461

Municipis de més de 1.000 habitants amb major percentatge de vot: Badalona (34,2%), Horta de Sant Joan (28,8%), Castelldefels (27,2%), Corbera d'Ebre (18,3%) i Creixell (15,4%).

Municipis de més de 5.000 habitants amb major percentatge de vot: Badalona (34,2%), Castelldefels (27,2%), Begues (14%), Ulldecona (13,8%) i Castelló d'Empúries (13,4%).

Municipis amb menor percentatge de vot: A causa del gran nombre de llistes fantasma que va presentar el PP, hi ha 40 municipis en què tan sols va aconseguir un sol vot (com a Sant Jaume de Frontanyà, Bellprat, Tiurana, Granera, Nalec...), i a 22 més, en va rebre només dos (Sant Sadurní d'Osormort, Vallfogona de Riucorb, Josa i Tuixén, Vallclara, Conesa...).


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Participació