Dos formacions de València i A Corunya, protagonistes del Certamen Internacional de Bandes de la Sénia

Les agrupacions, que actuaran el 14 d’abril a la Casa de Cultura de la Sénia, opten a un premi de 4.000 euros

La Banda de Música Sementeira de Cambra d’A Corunya.
La Banda de Música Sementeira de Cambra d’A Corunya. | Cedida
Redacció
27 de març del 2019
Actualitzat a les 17:47h
La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València i la Banda de Música Sementeira de Cambra d’A Corunya seran les protagonistes del XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’. L’acte, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, està obert a bandes no professionals d’arreu del món i es celebrarà a la Casa de Cultura el pròxim diumenge 14 d’abril.

En el certamen, les bandes participants competiran pels 4.000 euros de premi. Les agrupacions musicals hauran d’interpretar el pasdoble de presentació no puntuable i fora de concurs, que en el cas de la formació valenciana serà ‘Camino de Rosas’ de José Franco i en el de la gallega, ‘Bagaxes’ de Carlos Rodríguez Torres; l’obra obligada del Certamen, ‘Three Sketches for Wind Ensemble’ de Luis Serrano Alarcon. Finalment, les formacions hauran d’interpretar una obra de lliure elecció, així la formació gallega ha escollit ‘Marea Negra. Symphony n. 1’ d’Antón Alcalde i la valenciana ‘Mutanza. Symphonic variations for band’ de Jim Curnow.

Les bandes que s’inclouen a la Secció Segona, estan formades bàsicament per instruments de vent i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda, i compten amb un màxim de 100 músics, dels quals fins a 6 poden ser de fora de la banda.

El jurat de l’esdeveniment estarà format per tres membres escollits entre professionals de reconegut prestigi vinculats al món de les Bandes de Música.