L’assemblea de la CUP de Deltebre podrà ratificar o cessar els futurs regidors del partit a l’Ajuntament

Les persones integrants de la formació han reafirmat el seu compromís amb el compliment del Codi Ètic intern de la formació

Redacció
22 de març del 2019
Actualitzat a les 22:08h
Este dijous, la CUP Deltebre ha reunit totes les persones que formaran part de la seua llista electoral per a les properes eleccions per tal de signar el document en el que accepten dixar de ser regidors de l’Ajuntament de Deltebre. Amb este compromís, si la CUP obté representació o l’alcaldia a l’Ajuntament, serà l’Assemblea la que podrà decidir si ratificar o cessar cadascun d’ells en el cas que ho considere oportú.

Segons ha expressat Dayana Santiago, «la llei actual fa que l’acceptació i renúncia del càrrec de regidora siga personal. Per  la CUP això no té sentit ja que, com a moviment assembleari, considerem que si els vots del poble són els que t’apropen al càrrec, ha de ser el poble el que també et pugai treure si considera que no representes correctament l’ideari pel que has estat escollit».

Per tant, amb este pas, «traiem el poder a la persona i el traspassem a l’Assemblea», ha apuntat. Esta decisió, en la que totes les persones que integren la CUP van estar-hi d’acord, no té precedents a la política de les Terres de l’Ebre. Les renúncies o manteniment al càrrec electe han estat sempre per decisió individual de la persona que ocupava el càrrec, ja siga amb acord de la seua formació política o no. El cas de la CUP és la primera vegada en que es farà de manera col·lectiva.

Conjuntament amb esta signatura, les persones integrants de la formació han reafirmat el seu compromís amb el compliment del Codi Ètic intern de la formació, codi aprovat per Assemblea Nacional.

Recordem que, entre altres coses, la CUP limita el sou dels seus càrrecs electes, evita la duplicitat de càrrecs i renuncia a qualsevol tracte de favor pel fet del lloc que ocupen.