Marc Alado: «transformarem la silueta d'entrada a Tortosa»

Entrevistem el conseller delegat d'SB Immobiliària després que s'hagi presentat el projecte per aixecar un edifici de 14 plantes a la capital del Baix Ebre

Marc Alado, conseller delegat d'SB Immobiliària
Marc Alado, conseller delegat d'SB Immobiliària | Cedida
Sofia Cabanes
22 de març del 2019
Actualitzat a la 13:17h
SB Immobiliària va presentar este dilluns el projecte Residencial SB Porta Tortosa, un edifici plurifamiliar de 14 plantes que s'aixecarà a la zona Temple Sud (a tocar del Bon Preu i de la Comissaria de Mossos) i que modificarà l’skiline de la ciutat. Parlem amb el conseller delegat de l'empresa, Marc Alado Subirats.


És el primer cop en 10 anys que s’edifica a Tortosa. Per què penseu que ara és el moment de tirar endavant este projecte?
S’ha de diferenciar molt el que és el producte precrisi del producte postcrisi. Nosaltres creiem que l’aposta del producte que nosaltres presentem ara per a la ciutat de Tortosa compleix els requeriments i les expectatives del client a 2019.

"Serà el primer edifici a la demarcació de Tarragona que gaudirà del certificat d’eficiència energètica A"
 
Què busca actualment una persona que vol comprar pis?
Busca un valor afegit. Hi ha una part molt important, i de la qual nosaltres n’hem tingut una sensibilitat molt gran, que és tota la part d'eficiència energètica. Este en concret serà el primer edifici a la demarcació de Tarragona que gaudirà del certificat d’eficiència energètica A, que és la màxima qualificació. També és mot important la distribució dels habitatges. Estem parlant d'una torre de planta baixa més 14 pisos. Tots els pisos seran cantoners. Això vol dir que tots tindran dos façanes d'orientació. Sempre hi haurà duplicitat. Tots els habitatges són exteriors, no existeixen patis de llum. Tots els espais tenen ventilació natural, excepte els banys. És a dir, que és una proposta de valor afegit , una proposta per una aposta de qualitat diferent i que marcarà un abans i un després a l’entrada de Tortosa.

Esta setmana ja ha arrancat la comercialització dels pisos. Serà la mateixa SB immobiliària qui se n’encarregarà de la construcció?
Sí, funcionem com a promotors i constructors. Tenim previst començar les obres en breu. A l’estiu ja estaran totes les obres en marxa i l’entrega dels habitatges està prevista per a desembre de 2020.

Quina inversió suposarà i quants llocs de treball es crearan?
La inversió del projecte està al voltant de 14 MEUR i els llocs de treball que suposarà, no ho tenim quantificat, però hi haurà una part subcontractada i una part pròpia. Sí que podem afirmar, però, que hi haurà un impacte positiu per al nostre territori.
 

Imatge virtual del futur edifici. Foto: Cedida


Comentaves que este serà el primer edifici a la demarcació que tindrà un certificat energètic A. A banda d’això, quines són les característiques més singulars?
L’edifici s’ubicarà a l’accés de la ciutat, a la cantonada de la plaça del Bimil·lenari. A nivell de prestacions, podem dir que és un edifici de façana ventilada. S’incorpora gimnàs comunitari, pista de pàdel, jardí i piscina. Els habitatges són pisos de 3 i 4 dormitoris que estan pensants per a la personalització en distribució i també a nivell de funcionalitat. Adaptem el producte al que demanda el sector. És un projecte que transformarà la silueta d’entrada a Tortosa.

Serà l’edifici més alt de Tortosa?
Sí, efectivament, serà el més alt de Tortosa.

"Està clar que s’ha de diferenciar molt el que és el sector immobiliari vinculat a l’àrea metropolitana de Barcelona del que són les Terres de l’Ebre"
 
En este context de “posticrisi” del sector immobiliàri, quin és el tipus de comprador a qui li pot interessar un habitatge d’estes característiques?
Està clar que s’ha de diferenciar molt el que és el sector immobiliari vinculat a l’àrea metropolitana de Barcelona del que són les Terres de l’Ebre. Nosaltres plantegem un projecte de vivendes de reposició principalment. Famílies que canvien de casa per tenir més prestacions, però també gent de primer accés a l’habitatge. Estem parlant de preus de sortida que començaran a partir dels 179.000 euros és un habitatge de 3 habitacions. Està clar que fem una aposta per la qualitat i per la feina ben feta i per oferir una proposta de valor dins dels nostres projectes.

La idea en un futur és continuar edificant la zona amb edificis d’este estil?
Nosaltres, urbanísticament, tenim aproximadament el 90% del pla parcial. La voluntat de la nostra empresa és continuar-hi invertint i anar materialitzant els diferents solars en funció de com anem construint i la demanda vaja absorbint l’habitatge que posem al mercat. El que està clar és que l’aposta d’SB Immobiliària és continuar apostant al territori i desenvolupar este pla parcial fins al final.