memòria històrica

Denuncien un veí de Santa Bàrbara per vendre bombes i granades de mà de la Guerra Civil per internet

Les oferia per 300 euros

per Redacció , Santa Bàrbara, 21 de març de 2019 a les 13:15 |
Material intervingut per la Guàrdia Civil | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Civil ha intervingut 4 granades de mà, una granada de morter i una cua de morter de la Guerra Civil a un veí de Santa Bàrbara que els venia per internet .

La Intervenció d'Armes i Explosius d'Amposta de la Guàrdia Civil, va tenir coneixement de l'existència d'un anunci en una plataforma de comerç en línia de compravenda de productes de segona mà, on s'oferien bombes, granades de mà bales i morters de la Guerra Civil, per un valor de 300 €.


Després de diverses tasques d'investigació, es va contrastar l'autenticitat de l'anunci i la procedència de l'anunciant, un veí de la localitat de Santa Bàrbara.

Per al decomís dels artefactes va ser necessària l'actuació del Grup d'Especialistes en Desactivació d'Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, que van comprovar que els artefactes no contenien càrrega, pólvora de propulsió, ni explosiu algun en el seu interior.


El titular de l'anunci va ser denunciat per infracció a la Llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana. 

 

Participació