L'abocador de Riba-roja d'Ebre, paralitzat per la necessitat de revisar la llicència ambiental

El conseller Calvet assegura que, amb este nou escenari, l'Ajuntament no podrà atorgar la llicència d'obres, però l'alcalde assegura que la revisió d'ofici no li preocupa

per Redacció , Riba-roja d'Ebre, 20 de març de 2019 a les 20:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre (Ribera d’Ebre) ha quedat paralitzat després que el Govern hagi decidit actuar d’ofici i revisar la llicència ambiental, que caduca el 17 de juliol vinent. Segons ha explicat el conseller de Territori, Damià Calvet, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha notificat que la llicència del futur dipòsit no es podrà prorrogar perquè l’activitat que s’havia autoritzat encara no està en marxa i hi ha hagut canvis normatius en matèria d’aigua. Davant d’aquest nou escenari, Calvet ha insistit que caldrà revisar el projecte en tots els vectors: l’aigua, l’aire, els residus i la biodiversitat.

Amb este tràmit pendent, el conseller ha afirmat que l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre no podrà atorgar la llicència d'obres. 


"Hem rebut el missatge d'oposició de la comarca i hem trobat la forma, amb la revisió anticipada de l'autorització ambiental, de procedir a tancar l'etapa en què aquest projecte era possible", ha assegurat Calvet.

L'Ajuntament no dona per mort el projecte


L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre s'ha mostrat reticent a donar per mort el projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos i el centre de valorització, després de l'anunci del Departament de Territori de revisar i adequar la llicència ambiental perquè caduca a l'estiu.

L'alcalde Antoni Suárez assegura que la revisió d'ofici no li preocupa i recorda que els drets adquirits per la promotora són vigents fins al 17 de juliol. Suàrez ha assegurat que la llicència d'obres "no està compromesa" i recorda que és l'empresa qui té la última paraula si el projecte està executat abans de la data en què expira l'autorització.

L'alcalde s'ha mostrat "sorprès" per la "immediatesa" amb què la CHE ha emès un informe sobre l'autorització ambiental, que es va registrar l'endemà de la darrera reunió d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, i recorda que és un tràmit competència de Territori. Suárez s'ha mostrat tranquil davant la revisió d'ofici de tots els vectors ambientals de la llicència i ha apuntat que qualsevol projecte d'arreu del país que en disposa se sotmet a constant revisió, com estpa previst en el procediment. "No em preocupa", ha sentenciat.

L'alcalde ha remarcat que el projecte del dipòsit s'ha fet amb les tramitacions ambientals i urbanístiques, "netes i immaculades", com ha corroborat el conseller Damià Calvet, i ha assenyalat que durant les tramitacions, els anys 2012 i 2013, cap ajuntament de la comarca en va presentar al·legacions.
 

 

Participació