Modelisme i matriceria ceràmica, nou cicle de grau superior a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa

Els tres centres de Tarragona, Reus i Tortosa oferiran el pròxim curs un total de dotze especialitats

per Redacció , Tortosa, 20 de març de 2019 a les 18:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa oferirà un nou cicle formatiu de grau superior dedicat a Modelisme i matriceria ceràmica a partir del curs 2019-2020. L'especialitat vol formar professionals capacitats per elaborar les fases inicials de la fabricació en sèrie d'un objecte funcional de ceràmica, bàsicament per al sector alimentari. Impulsat pel centre de l'ens provincial i l'Institut de l'Ebre es tracta d'un curs "únic" a Catalunya en esta especialitat. Esta serà una de les principals novetats en l'oferta de cicles formatius de grau superior que oferixen les tres escoles d'art i disseny de la Diputació de Tarragona a tot el territori.

El nou cicle és un ensenyament reglat i oficial en l'àmbit de les arts plàstiques i disseny que combina formació teòrica i pràctica. Permetrà preparar l'alumnat per treballar com a modelista, matricer artesanal i modelador de ceràmica i porcellana, especialitzat en l'elaboració d'articles funcionals, ecològics, reutilitzables i salubres. Es tracta d'una formació específica i professionalitzadora que, segons l'ens provincial, "obre les portes d'un sector innovador però de llarga tradició a les Terres de l'Ebre".


Pel que fa a l'oferta dels altres dos centres, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona continuarà oferint set cicles formatius de grau superior: Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. Per la seua banda, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus ha incorporat este curs un nou cicle formatiu de grau superior que ha comptat amb una gran acceptació: Videojocs i entorns virtuals. Este cicle s'ha sumat a l'oferta que ja venia oferint l'escola, amb els cicles de grau superior d'Arquitectura Artística, Projectes i Direcció d'obres de decoració i Infografia.

 

Participació