La música de banda protagonitzarà l'11a edició de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

Este 2019 es compleixen cent anys de l’himne 'Oh! Amposta', del Mestre Suñé

El cartell és obra del dissenyador gràfic Adrià Merín
El cartell és obra del dissenyador gràfic Adrià Merín | Cedida
Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 9:28h
La música, i especialment la música de banda, serà la protagonista de l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig a la capital del Montsià. I és que este 2019 es compleixen cent anys des que Joan Suñé Masià, conegut com el Mestre Suñé, va composar l’himne Oh! Amposta. És per això que les dues entitats musicals de la ciutat tindran enguany un paper destacat a la Festa.

El primer element que mostra esta importància és el cartell, que este dimarts l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, del director de la Festa, Jordi Príncep, i de l’autor del cartell, Adrià Merín, ha presentat en roda de premsa al Casino Recreatiu.

Centrat enguany en una escena costumista, "típica de cartells modernistes del segle XX, sobretot de l’entorn parisenc i català, amb autors com Toulouse Lautrec o Ramon Casas", en paraules del dissenyador, representa un assaig dins al teatre Tívoli, un local mític de principis de segle XX, amb Suñé assegut amb les partitures de l’himne Oh! Amposta a les mans, mentre dirigeix una petita coral amb la seua banda.

"Allunyats i en primer pla tenim a la musa que representa la Festa i la inspiració i a un músic assajant la seua part amb un instrument molt representatiu de les bandes i de l’època, la trompeta", exposa Merín, tot afegint: "Ell va vestit amb les seues millors gales, l’uniforme militar que vestien els músics de les bandes quan estes ja estaven consolidades".

Per la seua banda, l’alcalde d’Amposta ha aprofitat la presentació del cartell per posar en valor el paper de les dues bandes de música centenàries, que han esdevingut un pilar fonamental en la dinamització cultural de la ciutat. Tomàs també ha volgut posar en valor la importància de treballar per la imatge de la Festa. "És un dels principals reclams perquè molta gent s’interessi per venir a la Festa", acaba.
 

Cartell de l'11a edició de la Festa del Mercat a la Plaça. Foto: Adrià Merín