Arriba una nova edició del #FòrumJove19 d'Amposta

El Fòrum serà del 27 al 30 de març al Pavelló Firal 1 d'Octubre de la capital del Montsià | El dia 27 hi haurà el Dia de la Universitat, on hi participaran 22 universitats de Catalunya, Andorra i Castelló

Cartell del #FòrumJove19
Cartell del #FòrumJove19 | Cedida
Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 7:47h
Fins a 22 universitats de tot Catalunya, Andorra i Castelló mostraran els seus estudis al 4t Saló de l’Ensenyament de les Terres, dins del #FòrumJove19 d'Amposta, que tindrà lloc del 27 al 30 de març al Pavelló 1 d'Octubre de la capital del Montsià.

La Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Salle, l’Institut Químic de Sarrià, la Universitat Abat Oliba, la FUB Universitat de Manresa o la Blanquerna seran algunes de les universitats que per primer cop se sumaran a les que ja han participat en anteriors edicions com la Uned, la UOC, Euses, la URV- Campus Terres de l’Ebre o la Universitat Jaume I de Castelló. Serà el dia 27 de març, quan el #FòrumJove19 es convertirà en un espai idoni per conèixer tota l’oferta formativa d’estes universitats.

No serà, però, l’únic atractiu d'este #FòrumJove19 i 4t Saló de l’Ensenyament de les Terres de l’Ebre. I és que, tal i com explica la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Júlia Barberà, al #FòrumJove19 s’hi mostrarà també l’oferta formativa de diferents centre de formació de secundària del territori; així com també tot allò que ofereix Amposta i el territori quant a ocupació i emprenedoria i habitatge. I és que, tal i com ha recordat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, al #FòrumJove19 s’hi treballen els tres eixos principals que permeten l’emancipació dels joves: l’ensenyament, l’ocupació i l’habitatge. "El que pretén el Fòrum és ser un espai de trobada on els joves puguen trobar totes les opcions de les quals disposen i rebre assessorament per part de professionals per orientar el seu futur", diu l’alcalde, tot afegint: "Al Fòrum demostrem una filosofia de feina que implementem també a l’Ajuntament i on totes les àrees implicades en les polítiques per a joventut treballen de forma coordinada".

Els dies 27 i 28 serà quan hi haurà l’exposició les xerrades i tallers sobre temes com l’emprenedoria, la redacció de currículums, la motivació, la cerca de feina, la marca personal o l’habitatge públic; a més de servei d’assessorament personalitzat en habitatge i en ocupació als estands de l’Ajuntament d’Amposta. També el dia 27 hi ha prevista la II Trobada de professors de les Terres de l’Ebre, amb diferents taules rodones. El dia 28, al matí, hi haurà la VI Trobada d’Empreses amb alumnes. Divendres 29 s’ha programat una nova edició de l’Imagine Challenge Amposta, amb alumnes de més de 16 anys. Finalment, dissabte 30 de març, el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la Jornada Explora Steam, destinada a professors i professores de robòtica.

De moment, ja hi ha més de 1.700 joves d’escoles i instituts del territori inscrits per assistir al #FòrumJove19.