Quinze autocars faran sentir l'Ebre en la gran manifestació independentista d'este dissabte a Madrid

La capçalera de la manifestació sortirà a les 18 h amb el lema “La Autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir”

Manifestació contra la repressió a Barcelona
Manifestació contra la repressió a Barcelona | Adrià Costa
Redacció
15 de març del 2019
Actualitzat a les 11:13h
Les Terres de l’Ebre faran sentir la seua veu en la gran manifestació independentista que es viurà este dissabte a Madrid, per reivindicar que l’autodeterminació no és un delicte.
 
Segons ha informat l’ANC Ebre ja s’han confirmat 15 autobusos que sortiran a primera hora del matí des de diversos punts de les quatre comarques ebrenques.

La capçalera de la manifestació sortirà a les 18 h amb el lema “La Autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir”. El punt de trobada per a tots els manifestants serà el paseo del Prado. Una de les principals recomanacions als ciutadans que aniran a la manifestació és que hi arriben com més aviat millor, cap a quarts de sis de la tarda, ja que es preveu una gran aglomeració de gent.

Fa setmanes que s’estan organitzant autocars des de molts punt de l’estat amb destinació Madrid. Actualment hi ha comptabilitzats un total de 400 autocars, prop de 360 de Catalunya i més de 40 de la resta de la península. També sortiran molts trens en direcció Madrid, actualment hi ha uns 10 trens AVE complets o quasi complets.

L’ANC ha qualificat la convocatòria de “molt transversal, plural i diversa”, com ho demostra el gran nombre d’entitats i associacions que s’hi han sumat, no només de Catalunya, sinó també d’altres punts de la península. A més de les entitats i els grups parlamentaris convocants (Assemblea, Òmnium, JxCat, ERC i CUP), des d’Euskal Herria, hi haurà representants Gure Esku Dago, Altsasu Gurasoak i EH Bildu. De Galícia, membres del BNG, Confederación Intersindical Galega, Via Galega i Plataforma Galiza con Catalunya. D’Andalusia, el Sindicato Andaluz de Trabajadores; i d’Aragó, Puyalón.

Les forces sindicals que també han volgut mostrar el seu suport són les següents: IAC Catalunya, Intersindical-CSC Catalunya, Intersindical Valenciana, STEI Intersindical Illes Balears, LAB Euskadi, ESK Euskadi, Steilas Euskadi, CUT Galícia, CUT Aragó, SAT Andalusia, FSOC Canàries, Intersindical Canària, CSI Astúries.