Desperten de la hivernada les tortugues d’estany a l’Aula Plegadis

Són una quinzena d'exemplars d'esta espècie de tortuga autòctona d’aigua dolça actualment amenaçada d’extinció

Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a les 19:10h
Les tortugues presents a l’estany de l’Aula Plegadis són una quinzena.
Les tortugues presents a l’estany de l’Aula Plegadis són una quinzena. | Cedida
Amb les elevades temperatures d’estos darrers dies d’hivern, les tortugues d’estany provinents del Projecte Emys que tenen el seu hàbitat a les instal·lacions de la Fundació Plegadis han començat a estar actives. A hores d’ara, ja es pot observar a alguns exemplars cercant menjar a la bassa situada a l’entorn de l’Aula, entre la Ràpita i Poble Nou.

Es tracta de tortugues d’estany europees (Emys orbicularis), una espècie de tortuga autòctona d’aigua dolça actualment amenaçada d’extinció i de la qual es mantenen molt poques poblacions actualment.

Gràcies al Projecte Emys, una iniciativa impulsada des de l’any 2010 per tal de conservar l’espècie i la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la recuperació comença “a ser una realitat”, explica Sergi Sales, coordinador de projectes a la Fundació Plegadis. Les tortugues presents a l’estany de l’Aula Plegadis són una quinzena.

La Fundació Plegadis va néixer l’any 2017 i disposa d’un centre d’educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l’Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic.